Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Beckham méltatta az angolok csapatkapitánya, Kane vezérszerepét a vb-kiesés után

Takács Márton

Frissítve 12/12/2022 - 11:01 GMT+1

Foci-vb: Harry Kane-t igazi vezérnek nevezte David Beckham az angolok szombati, Franciaország elleni vb-negyeddöntős vereségét követően. Kane öt perccel a vége előtt kihagyott egy büntetőt, miközben Gareth Southgate csapata az egyenlítésért küzdött. A brit csatár londoni klubtársa, Hugo Lloris is nyilatkozott a kapujára érkező büntetőkről.

CNN Show - Az angolok búcsúztatásával négy között a címvédő franciák

David Beckham, Hugo Lloris és Harry Kane is nyilatkozott a kihagyott büntetőről.
Igazi vezető kell ahhoz, hogy ezekben a pillanatokban odaálljon, és a kapitányunk ezt tette
Ezt David Beckham mondta Harry Kane második tizenegyeséről, amelyet a franciákkal vívott világbajnoki negyeddöntőn rúgott fölé a csapatkapitány.
Kane öt perccel a meccs vége előtt elszalasztotta a lehetőséget az egyenlítésre, Hugo Lloris kapuját másodszor már nem tudta bevenni aznap.
Az angol válogatott késői nyomása ellenére Didier Deschamps csapata győzött, Aurelien Tchouameni és Olivier Giroud góljainak köszönhetően szerdán a meglepetéscsapat Marokkó ellen játszhat vb-elődöntőt
"A srácaink tovább fognak fejlődni" - posztolta Beckham a közösségi médiában. Legközelebb más lesz a vége. Emelt fővel távozunk."
picture

Lloris is repül, a labda is - utóbbi a kapu fölé

Fotó: AFP

Eközben Kane Tottenham-beli csapattársa, Hugo Lloris úgy véli, hogy az angol kapitány egy kicsit erőlködött második pontrúgásnál.
"Mivel annyira jól ismerjük egymást, azt mondtam magamban az első büntetőnél, hogy úgyis változtat. De ő maradt a megszokottnál. A másodiknál pedig a helyes irányba mentem. Bizonyára érezte a nyomást, így egy kicsit magasabbra célzott a kelleténél. Ez egy fontos pillanat volt a mérkőzésen."
picture

Kane csapatkapitányhoz méltó módon nyilatkozik

Fotó: AFP

A meccs után az ITV megkérdezte Kane-t, hogy az első büntető hatással volt-e a második tizenegyesére vonatkozó gondolatmenetére.
"Nem. Én mindig olyan vagyok, aki felkészül arra, hogy egy vagy két büntetőt kap egy meccsen, mindig van egy elképzelésem arról, hogy mit akarok csinálni. Nem hibáztathatom a felkészülésemet vagy bármi ilyesmit, csak a kivitelezés volt rossz aznap este. Az első büntető remekül sikerült, a másodikat nem egészen úgy rúgtam, ahogy szerettem volna.
Viselem ennek a kellemetlenségeit, biztosan fájni fog, az egész meccs fájni fog. Kapitányként ezt elviselem, de nem is lehetnék büszkébb a fiúkra.
Ez egy apró részletre vezethető vissza, amiért vállalom a felelősséget. Nem aggódom a csapatért és azért, hogy ez milyen hatással lesz rájuk. Nagyszerű tehetségeink vannak." - mondta Kane.
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés