Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Giroud szerint ugyanaz a győztes mentalitás uralkodik a francia csapatban, mint a vb-győzelemkor

Takács Márton

Publikálva 11/12/2022 - 19:00 GMT+1

Foci-vb: A címvédő francia labdarúgó-válogatott már elődöntős a katari világbajnokságon, miután 2-1-re legyőzte az angolokat. Didier Deschamps a szerencsét emelte ki, a győztes gólt fejelő Olivier Giroud a játékosok hozzáállását tartja fontosnak, míg Adrien Rabiot szerint Harry Kane kimaradt büntetője az igazságot jelentette számukra.

Kicsit túltolták a vb-elődöntő ünneplést a szurkolók Párizsban, a rendőröknek kellett közbeavatkozni

Deschamps a szerencsét, Rabiot az igazságot említette az angolok kiejtése után.
Didier Deschamps és Olivier Giroud szerint Franciaország meglovagolta a szerencséjét az Angliával vívott világbajnoki negyeddöntő megnyerésekor. A címvédő franciák egyik kulcsembere, Giroud azt is megemlítette a meccs utáni nyilatkozatában, hogy a regnáló vb-aranyérmes csapat játékosai ugyanolyan győztes mentalitással rendelkeznek, mint amilyet négy évvel ezelőtt mutattak Oroszországban.
Aurelien Tchouameni egy távoli lövéssel szerezte meg a vezetést, Harry Kane az első büntetőjét még értékesítette, így lett 1-1, majd épp Giroud fejes gólja után ismét tizenegyest lőhetett a Tottenham csatára, de azt már kilőtte a stadionból. A 2-1-s francia siker azt jelenti, hogy DD együttese a vb meglepetéscsapatával, Marrokóval elődöntőzik majd Katarban.
"Nagy meccs volt, egy kiváló angol csapat ellen játszottunk, akik technikailag és fizikailag is erősek" - mondta Deschamps.
"Nagyszerű, hogy újra a legjobb négy között lehetünk. Volt egy kis szerencsénk is, két büntetőt adtunk az ellenfélnek, de a szívünk vitt előre bennünket, és megőriztük a vezetést.
Megnéztem az összes negyeddöntőt - egyetlen csapat sem jutott be a négy közé, amelyik végig, vagy a mérkőzés nagy részében uralta volna a mérkőzést. Jobban örültem volna, ha nem adunk ajándékokat Angliának, de nagyon magas színvonalon játszottak." - értékelte csapata teljesítményét az 54 éves szövetségi kapitány.
picture

Didier Deschamps Kylian Mbappé és Antoine Griezmann gyűrűjében

Fotó: AFP

Giroud, aki már 53 gólos a francia válogatottban, és így már két találattal előzi meg az örökranglistán Thierry Henryt, összehasonlította a négy évvel ezelőtti, Belgium elleni 1-0-s elődöntős győzelemmel az angolokkal szembeni 2-1-et.
"Ez a mérkőzés a 2018-as, Belgium elleni meccsre emlékeztetett. Foggal-körömmel küzdöttünk, ők visszajöttek a meccsbe, elkezdtek hinni a győzelemben, de mi megmutattuk, hogy az ellentámadások során is veszélyesek tudunk lenni.
Kicsit szerencsénk volt, mert Kane kihagyta a büntetőt, de mindent beleadtunk. Ez a 2018-as mentalitásra emlékeztet. Ez a csapat megérdemli, hogy odaérjen a végén." – mondta Giroud.
picture

Giroud gólja készülőben

Fotó: AFP

A franciák Juventusban játszó középpályása, Adrien Rabiot Kane kihagyott büntetőjét igazságszolgáltatásként élte meg, mivel a pontrúgást szerinte nem kellett volna megítélni, amikor Theo Hernandez a 82. percben Mason Mountot buktatta.
"Először is, nem vagyok biztos benne, hogy tényleg szabálytalanság történt. Több száz ilyen akciót láttunk már, amit nem adtak meg. Úgy gondolom, hogy ez a bírói ítélet határeset volt, de ezen nem fogunk elidőzni. Persze, amikor Harry kihagyta, örültünk, igazságos volt, mert nem volt büntető. De néha kell az a kis szerencse is a sikerhez. Ez most megvolt, minden összejött. Nagyon büszkék vagyunk, hogy így jutottunk az elődöntőbe."
picture

Rabiot igazságtalannak tartja a második büntető megítélését

Fotó: AFP

via eurosport.co.uk és goal.com

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés