Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az Anglia-szerte imádott rögbi okozhatta Harry Kane és az angol válogatott vesztét Katarban

Nánási Antal

Publikálva 12/12/2022 - 20:40 GMT+1

Angliának továbbra is várnia kell története második világbajnoki címére, miután a Harry Kane vezette válogatott szombat este 2-1-es vereséget szenvedett Franciaországtól a Katarban zajló világbajnokság negyeddöntőjében. A nyilvánvalóan elkeseredett angol közvélemény nem volt tétlen a kiesést hozó mérkőzés óta, rapidtempóban elő is került a csapat vesztét okozó bizonyíték.

CNN Show - Az angolok búcsúztatásával négy között a címvédő franciák

A futball 2022-ben sem tér haza, de az angolok legalább humoruknál vannak.

53. gólját szerezte az angol válogatott színeiben szombat este Harry Kane, amikor a mérkőzés 54. percében értékesítette a csapata számára megítélt büntetőt. A góllal ráadásul amellett, hogy a mérkőzésen belül egyenlíteni tudott, beérte Wayne Rooneyt a válogatottsági góllövőlista élén. A Tottenham támadójának a mérkőzés utolsó részében labdája volt az újabb egyenlítéshez, ezzel pedig a lista első helyéhez, de csúnyán fölélőtte a Mason Mount ellökéséért megítélt büntetőt.
A Tottenham támadóját ebben a helyzetben könnyű lenne bűnbaknak nyilvánítani, de az angol sajtó becsületére legyen mondva, hogy ezzel a lehetőséggel nem élt. Így is szívszorító volt nézni a lefújás után magába roskadó Tottemham-csatárt, aki könnyeivel küszködve, és társai támogatását bírva hagyta el végül a pályát.
De hogy azért a baj okozója ne maradjon ismeretlen, arról az internet népe mégiscsak gondoskodott. Előkerült ugyanis egy videó, amelyen egy korábbi angol rögbi-játékos “tanítja” Harry Kane-t a büntetőrúgás szerinte helyes kivitelezésére.
A szóban forgó ex-rögbis Jonny Wilkinson, aki több mint 90-szer szerepelt az angol válogatottban, és tevékeny része volt abban, hogy a csapat 2003-ban világbajnoki címet nyert. Olyannyira tevékeny részt vállalt a sikerben, hogy az Ausztrália elleni finálé utolsó perceiben, 17-17-es állásnál az ő mezőnyből szerzett rúgásával nyerte meg Anglia 20-17-re a döntőt, és ezzel a tornát is.
picture

Jonny Wilkinson

Fotó: AFP

Egy a közösségi médiában, különösen Twitteren terjedő, egy a múltból előásott videón Wilkinson az, aki felülbírálja Harry Kane tizenegyesrúó technikáját. A képsoron az látszik, hogy a Spurs támadója elsőre hibátlanul bevág egy tizenegyest, mire Wilkinson hevesen ellenkezni kezd, mondván, “ezt nem így kell csinálni”.
A rögbis ezután megmutatja, hogy szerintem hogyan is kell művelni ezt a műfajt, és annak rendje és módja szerint méterekkel a kapu fölé bikázza a labdát. Az értetlenkedő Kane arcikfejezésére reagálva még hozzáteszi:
“Így nyertem világbajnokságot, ezt így kell!”
A videó kapcsán megnyilvánult a videóban harmadikként szereplő angol humorista, John Bishop is.
“Ezt az anyagot a Sport Relief program számára csináltuk. Harry és Jonny is nagyon kedves volt, vidáman telt a forgatás. Azt hiszem mindannyian kollektívan együttérzünk most Harry-vel és a keret tagjaival a történtek kapcsán. Harry egy nagyszerű ember és egy óriási játékos, biztos vagyok benne, hogy ez az egy hiba nem fogja meghatározni a pályafutását. Vissza fog térni!”
picture

Csapattársak vigasztalják Kane-t

Fotó: AFP

Ahogyan az a videóban is látszik, Wilkinson intelmét megfogadva Kane másodszorra már bőven kapu fölé bikázza a labdát, begyűjtve ezzel a rögbis kolléga dicséretét. Az angol szurkolók szerint a csatár itt gyakorolta be azt a tizenegyes lövési technikát, amivel a franciák elleni második büntetőnek nekifutott, és főleg, ami abból kisült.
Fontos megjegyezni, hogy a videó valóban csak vicc szintjén terjed a közösségi médiában, a szakmai elemzések szintjén nincs szó sem Harry Kane bűnbakká kiáltásáról, sem pedig pláne ilyen előásott videók alapján összerakott konteók készpénzként kezeléséről.
Az angol válogatott egyébként már vissza is tért Angliába, a csapat világbajnoki szereplését a helyi szövetség később értékeli.
Forrás: Talksport
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés