Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Brady rendkívül empatikusan nyilatkozott Mbappé vb-döntős triplázásáról és a franciák vereségéről

Takács Márton

Publikálva 21/12/2022 - 11:05 GMT+1

Foci-vb: Tom Brady együttérez Kylian Mbappéval a világbajnoki döntőbeli triplázása és a francia labdarúgó-válogatott Argentínától elszenvedett veresége miatt. Az NFL-legenda elismerte, hogy "a vereség szívás".

A két véglet: argentin örömünnep és francia letargia Katarban

Az NFL legnagyobb alakja, Tom Brady üzent a világ egyik legjobb labdarúgójának, Kylian Mbappénak.
Szolidaritás, empátia. Egyre inkább lefordíthatatlan szójáték lesz mindkettő. Az NFL és a sport egyetemes történetének egyik legnagyobb alakja, Tom Brady most visszahozott valamit a békebeli időkből.
A katari labdarúgó-világbajnokság a döntőben ért a csúcspontjához, a címvédő franciák 0-2-ről 3-3-as döntetlent játszottak Argentínával 120 perc alatt, majd Lionel Messiék büntetőpárbajban hódították el a vb-trófeát.
A legtöbben azóta is arról beszélnek és írnak, hogy Messi milyen magasságokba jutott és hogy ez talán kijárt neki. Közben azért a vesztesekről is illik megemlékezni.
Még ha Kylian Mbappé történelmi triplázása a végeredményt tekintve semmit sem ért. A hétszeres Super Bowl-győztes Tom Brady pedig átérezte Franciaország fájdalmát, miután ő maga is rengeteg érzelmi kudarcot élt át karrierje során.
picture

Mbappé jobbra el

Fotó: AFP

A 45 évesen is aktív quarterback, a Tampa Bay Buccaneers irányítója a Let's Go! podcastnak nyilatkozott a foci-vb döntőjéről.
"Ember, a vereség szívás. Ez a valóság. Nincs sok magyarázat. Sokkal több empátiát érzek azok iránt a srácok iránt, akik sokkal több időt és energiát fektetnek bele, de a dolgok nem úgy mennek, ahogyan ők szeretnék. Ez nem csak egy futballista lehet. Ez bárki lehet a munkájában. Lehet az a fickó, aki a UPS-nél dolgozik. Lehet az a srác, aki a hadseregben van. Lehet az a srác, aki egy értékesítési irodában tevékenykedik.
Ez lehet Kylian Mbappé is, aki három gólt szerzett a világbajnokság döntőjében. És tudjátok mit? A csapat nem nyert. Ilyen az élet. Nem vagy feljogosítva a győzelemre. Senkinek sem garantált a siker. Senkinek sem garantált a holnap. Ma felkelt a nap, és te megpróbálod a lehető legjobb napodat kihozni belőle."
picture

Tom Brady még mindig tolja a bringát

Fotó: AFP

A 23. NFL-szezonját taposó Brady a profi sport csúcsairól és mélységeiről is beszélt:
"Azt hiszem, bárki, aki végigment az életen, és küzd a munkájában, vagy küzd az élet más területein, amikor erőfeszítést és energiát tesz bele, felteszi magának a kérdést, hogy mit tanul ebből? Ahelyett, hogy miért történik ez vele? Keljetek fel, menjetek be dolgozni, és tegyétek jobbá, fejlesszétek, dolgozzatok keményebben és elszántabban. Olyan könnyű bedobni a törölközőt. Olyan könnyű.
A legtöbb ember ezt akarja. Ezért hallani a tévében, hogy ’ezt kellett volna tenned’. Igen, ha vesztes vagy, akkor ezt kellene tenned. Csak össze kell hajtani a sátrat, ha a dolgok nem úgy mennek, ahogy szeretnéd. Az élet nem ilyen."
picture

Mélyről indult, nagyon magasra jutott

Fotó: AFP

Brady 2000 és 2019 között a New England Patriots játékosa volt, csapatával hat Super Bowl-t nyert. Ehhez még egyet hozzátett a Tampa Bay Buccaneersszel, amellyel 2020-as odaszerződése után tavaly februárban bizonyult a legjobbnak.
A Gisele Bündchen-től idén elváló Tom Brady tudja, miről beszél. A 2008-as szezonban jobban játszott a Patriots, mint előtte bármikor. A tökéletes idényhez is közel jártak, ám a 16-0-val döntőbe jutó Pats útját állta az Eli Manning vezette New York Giants a Super Bowlon.
Brady 266 yardot passzolt, összehozott egy touchdown-t, mégis kikapott a Patriots. Erről is olvashatunk Michael Holley Belichick és Brady c. könyvében, amelyről Németh Dániel kollégánk írt a megjelenése után honlapunkra.
A Sports Heroes podcast-sorozatunkban pedig Dani Bálint és Babos Péter beszélgetett Tom Brady pályafutásáról, amelynek első részét ITT, a második részét pedig ITT lehet meghallgatni.
részben via goal.com

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés