Giorgio Armaninak köszönhető az olaszok elegáns öltönye.

A futballmenedzsereket általában inkább az általuk dirigált csapat játékáért dicsérik, mint az öltözködési stílusukért, de Roberto Mancini Euro 2020-ra tervezett szerelése mindenképpen feltűnőnek bizonyult.
Amíg Olaszország válogatottja a pályán a torna során végig dörzsölten futballozott, addig Mancini a pálya szélén és az interjúk során a saját lazaságát sugározta, és az öltözéke beszélgetésekre késztette a lenyűgözött nézőket.
UEFA Nations League - Finals
Mancini: "Tíz emberrel ilyen szinten játszani és gólt sem kapni jó teljesítmény"
07/10/2021 08:28
Ha olvasóink is azok közé tartoznak, akiket érdekel, ki készíti az Azzurri vezetőedzőjének elegáns öltönyét, a goal.com cikke segíthet nekik.
Ki készítette Roberto Mancini öltönyét? Nem más, mint a világhírű divattervező, Giorgio Armani.
A zakó, amelyet Mancini technikai stábja is viselt, valójában az egykori olasz ikon, Enzo Bearzot előtt tiszteleg, aki 1982-ben világbajnoki dicsőségre vezette a válogatottat.
Az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) által kiadott közleményben az öltözéket a következőképpen írják le: "Világoskék-fehér, mandaringalléros, világos, gyűrött hatású krepp pamutból készült zakó, amelyhez puha fekete nadrág társul. A laza megjelenésű öltönyt a történelmi edző (Bearzot) eleganciája ihlette, és ötvözi az autentikusan olasz stílust, a spontán lazaságot a jellegzetesen armani vonalak és részletek lényegével."
Maga Armani hozzátette: "Büszke vagyok arra, hogy egy ilyen fontos tornára öltöztethettem a nemzeti csapatunkat. A spontán és sportos elegancia gondolatával dolgoztam, autentikus szellemiséggel. Könnyed, de méltósággal teli öltönyt képzeltem el."

Roberto Mancini ilyen elegáns volt az Eb-n

Fotó: Getty Images

Mivel az öltönyöket kifejezetten Mancini és munkatársai számára tervezték, joggal merül fel a kérdés, hogy mennyibe kerülne az egyik ilyen személynek, hogy megváljon a ruhadarabtól, ha eléggé vágyna rá.
A hozzájuk fűződő történelmi jelentőség és nemzeti büszkeség miatt azonban azt lehet mondani, hogy felbecsülhetetlen értékűek.
via goal.com

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Európa-bajnokság
Mancini három év alatt csapatot csinált az olasz focistákból
14/07/2021 08:41
Európa-bajnokság
Roberto Mancini mert kockáztatni, amivel győzelemre vezette Olaszországot
12/07/2021 12:05