Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kedden ő lett a Bayern legfiatalabb gólszerzője a BL-ben, szerdán eldöntötte, melyik válogatottban

Eurosport
Eurosport

Publikálva 24/02/2021 - 13:52 GMT+1

Eseménydús napok vannak a 17 éves játékos mögött.

Fotó: Eurosport

A Bayern München történetének legfiatalabb gólszerzője lett a Bajnokok Ligájában a 17 éves Jamal Musiala. A fiatal játékos a BL-címvédő Lazio ellen aratott idegenbeli 4:1-es győzelme során a Bayern második találatát jegyezte. Musiala arról is meghozta döntését, mely válogatottat szeretné képviselni a jövőben.

17 évesen és 363 naposan Jamal Musiala a Bayern München legfiatalabb gólszerzője lett a Bajnokok Ligájában, és az egyenes kieséses szakaszban rúgott gólokat illetően is csak egy valaki talált be nála fiatalabban. Bojan Krkic pár hónappal ifjabb volt, amikor a Barcelona játékosaként 2008-ban beköszönt a Schalkénak. Korábban Musiala is a Schalke ellen döntött először rekordot, a szeptemberi 8:0-ás Bayern-siker során vált a Bundesliga rekordbajnokának legfiatalabb gólszerzőjévé.
Inkább a kispadról szokott beállni, a Lazio ellen viszont ezúttal kezdőként kapott lehetőséget Jamal Musiala, és ezt ügyesen kihasználta. Negyedik BL-mérkőzésén megszerezte első találatát.
„Ő egy olyan játékos, aki jól kezeli a labdát, veszélyes a kapura, és az utolsó passzokat is jól tudja kijátszani. Pontosan ezt várjuk el tőle. Fontos, hogy az ilyen mérkőzésekkel érettebbé válik, és képes lesz a következő lépést megtenni”-mondta el még a mérkőzés előtt a Sky Sportsnak a Bayern vezetőedzője, Hansi Flick.
Thomas Müllert is lenyűgözte a Bayern 17 éves angol középpályásának játéka a Lipcse elleni rangadón | EurosportA szezon egyik legjobb mérkőzését játszotta szombaton a Bayern München a Lipcsével a Bundesliga 10. fordulójában. Csereként szállt be a 3-3-as döntetlennel végződő meccsbe az első félidőben a hazaiak 17 éves angol középpályása, Jamal Musiala, aki pazar gólt szerzett, és remek játékkal tudta le a rangadót.
„Fantasztikus játékos, aki már nagyon fiatalon leteszi a névjegyét. Még vannak nála holtpontok, fizikailag sokat kell fejlődnie. De vannak olyan szakaszai a mérkőzésnek, amikor kiemelkedően játszik”- beszélt szintén a Sky mikrofonjai előtt a Chelsea és a német válogatott korábbi sztárja, Michael Ballack.
Musialának a fizikuma megerősítése lehet egyik legnagyobb célja a következő években. Amiről Ballack is beszélt, jól látszódott a második félidőben, mikor a fáradt focista szinte alig nyert párharcot.
Musiala egy fontos döntést is meghozott a napokban, és nyilvánosságra hozta, mely válogatottat képviselné a jövőben. A 17 éves focista Stuttgartban született, édesanyja német, édesapja brit-nigériai. Hét éves korában költözött a család Angliába, a kettős állampolgársággal rendelkező focista ott kezdte meg játékoskarrierjét, így a német és az angol válogatottat is választhatta volna. Végül előbbi mellett döntött. Bár korábban pályára lépett az angol U21-es válogatottban, felnőttként Németországért szeretne játszani.
Ereignisreiche Tage für @JamalMusiala 🤩DienstagWird bei #LAZFCB zum jüngsten #UCL Torschützen des #FCBayern 🇩🇪MittwochEntscheidet sich, in Zukunft für das @DFB_Team aufzulaufen pic.twitter.com/W5t9apRWf8— FIFA.com (DE) ⚽ (@fifacom_de) February 24, 2021
„Nagyon sokat gondolkoztam ezen. Mi a legjobb a jövőm szempontjából? Hol lesz több lehetőségem játszani? Végül egy megérzésre hallgattam, hosszú ideje mondják nekem, hogy az a jó döntés, ha Németországért játszom, ahol születtem. Nem volt egyszerű a döntés. Anglia az otthonom, nehéz szavakat találnom, mit jelent számomra Anglia, mert olyan sok szép emlékem főződik hozzá”- mondta a The Athleticnek Musiala.
„Nagy benyomást tett rám, mikor olvastam, hogy Serge Gnabry, Manuel Neuer és Joshua Kimmich nyilvánosan mellettem szólaltak fel, és pozitívan beszéltek rólam. Szívem egy része Németországért dobog, a másik Angliáért. S ez továbbra is így marad”- mondta el az ARD Sportschaunak a focista, hozzátéve, úgy érzi, jó döntést hozott.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés