Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Di María Münchenbe tart

Eurosport
Eurosport

Publikálva 29/05/2015 - 13:10 GMT+2

A Manchester United boldogtalan rekord-igazolása a hírek szerint a Bayern Münchennél köthet ki klubrekordot jelentő összeg ellenében.

Fotó: Eurosport

A tavaly nyári átigazolási szezon egyik legfelkapottabb szereplője kétség kívül Ángel di María volt. Az argentin válogatott szélsőnek annak ellenére kellett távoznia a Real Madridtól, hogy kiváló szezont produkált és végül a Manchester United csapott le rá. A Vörös Ördögök közel 60 millió fontot fizettek érte, ezzel pedig a klub valaha volt legdrágább játékosa lett. A kezdeti időszakban nagyon jól ment a játék di Mariának, ám a folytatásban ilyen-olyan okok miatt alábbhagyott a lendület. A hírek szerint a támadó újabb váltás előtt áll, így ismételten a közelgő átigazolási piac egyik kiemelt szereplője lehet. Kérőkben mindenesetre aligha lesz hiány.
Ángel Di Mariával kapcsolatban eddig leginkább a PSG együttesét emlegették, mint lehetséges állomást, dacára annak, hogy maga a játékos pár hete jelentette ki, hogy nem áll szándékában elhagyni az Old Traffordot, ugyanis még vannak elintézetlen ügyei. Di María ezzel gyaníthatóan arra utalt, hogy első manchesteri éve a sikeres szezonkezdés ellenére hagyott némi kívánnivalót maga után. Való igaz, ár-érték arányban, ha megvizsgáljuk Di María helyzetét, akkor joggal lehet hiányérzete a manchesteri vezetőségnek és a szurkolótábornak is, hiszen a játékos nem igazán tudta bebizonyítani, hogy megérte azt a bizonyos közel 60 millió fontot kifizetni érte.
Az argentin válogatottal Brazíliában vb-ezüstöt szerző támadót, ahogy közeledik az átigazolási szezon egyre inkább hozzák szóba különböző sztárcsapatokkal. A PSG után állítólag most a Bayern München jelentkezett be a manchesterieknél, Pep Guardiola ugyanis szívesen látná a csapatában. A spanyol szakember első számú választottja a beszámolók szerint Kevin de Bruyne volt nem is olyan rég még, ám megváltoztatta az álláspontját és most már Di Maríát akarja.
A hírt amúgy az Eurosport weboldala is lehozta, hozzátéve, hogy Michael Reschke a bajorok igazgatója már fel is vette a kapcsolatot a Manchester United vezetőségével. Az angol Metro szerint Di María távozására komoly esély van, ám a manchesteriek csak abban az esetben engedik el a játékost, ha a kérők bármelyike hajlandó 59.7 millió fontot letenni érte az asztalra.
Guardiolának mindenesetre égető szüksége lenne egy gólerős szélsőre, hiszen bár Arjen Robben idén szenzációs formában játszott és igaz ez Frank Ribéryre is, ám egyikük sem lesz fiatalabb, ráadásul az utóbbi időben többször bajlódtak sérüléssel, leginkább a francia klasszis.
Di María esetleges megszerzéséről már többször hallani lehetett a müncheniek háza tájáról, ám ennyire konkrétan még egyszer sem, ennek ellenére nagy kérdés, hogy a müncheniek valóban kifizetnének-e 60 millió fontot egy játékosért. Természetesen az összeg rendelkezésére áll a Bayernnek, az már más lapra tartozik, hogy ennyi pénzt még soha sem költöttek egy futballistára. A klubrekordot a Javi Martinezért kifizetett 31.6 millió font (40 millió euró) jelenti, ami nagyjából a fele a Di Mariáért kifizetésre szánt összegnek.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés