Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Bayerntől igazolna az MU

Eurosport
Eurosport

Publikálva 02/06/2015 - 20:47 GMT+2

Louis van Gaal védőt és védekező középpályást is vinne csapatához, Dante és Schweinsteiger a kívánságlistán.

Fotó: Eurosport

Ahogy közeledik a nyári átigazolási piac nyitánya, úgy élénkülnek meg a pletykák az egyes játékosokkal és klubjaikkal kapcsolatban. A Bayern München, ahogy több nagy csapat is természetesen főszereplője lehet a nyári piacnak, de nem feltétlenül csak azért, mert a bajorok a hírek szerint nagybevásárlást tartanak, hanem mert több játékost el is adhatnak. A legfrissebb hírek szerint a csapat brazil védője, Dante és a klub emblematikus figurája, Bastian Schweinsteiger is elhagyhatja a müncheni együttest, igaz, utóbbi esetében ezt nagyon nehéz elhinni.
Louis van Gaal teljesítette amit vállalt, első évében BL-helyre vezette a bajnokságban a Manchester United együttesét. A jelenlegi keret azonban nem annyira acélos, a PL-ben a Chelsea és a Manchester City is erősebbnek tűnik, nemzetközi mércével nézve pedig főleg nem az. A holland szakember nem véletlenül akarja megerősíteni a keretét és a noteszában már szépen gyűlnek a nevek mind a távozók, mind az érkezők rovatban. Természetesen a közvéleményt jobbára az érkezők nevei érdeklik, hiszen az számít nagyobb szenzációnak. Nos, szenzációban nem lesz hiány, amennyiben van Gaal valóban meg tudja szerezni a Bayern két játékosát.
Dante eladása régóta téma a Bayern háza táján, még annak ellenére is, hogy - nyilván üzleti érdekek miatt - a brazil védő távozását többször is cáfolták a bajorok részéről. Dante idén nem hozta azt a formáját, amiért annak idején 2012-ben 8 millió euróért megvásárolták őt a Mönchengladbachtól. A játékos nem tudta azt a stabil játékot hozni, amit korábban megszokhattak tőle, sokszor állt a kritikák kereszttüzében mind a szurkolók, mind a vezetőedző, Pep Guardiola részéről. A koncentrációja többször cserben hagyta a szezon során, ugyanakkor van Gaal ennek ellenére is szívesen látná az Old Traffordon. A játékos és a szakember amúgy éppen elkerülték egymást, hiszen a holland 2011-ben távozott Münchenből, Dante pedig 2012-ben érkezett, de ellenfélként azért találkoztak egymással.
Ami Bastian Schweinsteigert illeti, róla van Gaal mindig is szuperlatívuszokban beszélt, ismeri a képességeit, a bajoroknál töltött időszaka alatt jól kijöttek egymással. A Bayern ikonja idén Guardiola rotációról alkotott elképzeléseinek és persze sérüléseinek is köszönhetően nem játszott annyit, mint a korábbi években, ám amikor pályára lépett, akkor meghatározó tagja volt a csapatnak. Passzjátéka még mindig kivételes, ám a gyorsasága sokak szerint már megkopott. A Bayern úgy hírlik, hogy a középpálya közepére is szeretne igazolni a nyáron, a szakemberek szerint leginkább azért, mert az Alonso-Schweinsteiger páros már nem tudja megfelelően ellátni a szűrő szerepkört a pálya azon részén. A szurkolók azonban inkább a spanyolban látják a kerékkötőt, jóllehet, a Bundesliga hivatalos oldalán a statisztikák szerint Alonso volt a jobb, igaz, a német sokkal kevesebbet játszhatott az idény során. Schweinsteiger esetleges távozását azért is nehéz elképzelni, mert a világbajnok középpályás 1998 óta tartozik a Bayern kötelékébe, a csapattal mindent megnyert, amit csak meg lehetett, vezéregyénisége a klubnak, olyan ikon, mint mondjuk Totti az AS Romának, vagy Steven Gerrard a Liverpoolnak. A bajor vezetőségi tagok közül Matthias Sammer éppen pár napja jelentette ki, hogy Schweinsteiger távozása nem téma, ugyanakkor a játékos a közelgő Európa-bajnokság miatt érthetően több játéklehetőségre vágyik. Kérdés, hogy a Nationalelf csapatkapitánya megkapja-e a több lehetőséget Pep Guardiolától a következő szezonban, már ha marad egyáltalán.
Ami a két játékos szerződését illeti, Dante kontraktusa 2017 nyaráig szól, értéke jelenleg 11 millió euró a transfermarkt.de szerint, míg Schweinsteiger szerződése jövő nyáron jár le, az értéke pedig még mindig 28 millió euró a mértékadó honlap szerint. Nagy kérdés, hogy mi lesz a sorsa a két játékosnak, de egy biztos, a bajor drukkerek Dante szolgálatairól könnyedén lemondanának, de Schweinsteiger esetleges távozása bizonyára kiverné náluk a biztosítékot.
Ami pedig van Gaalt illeti, a holland igen csak elfoglalt lesz a nyáron, hiszen annak érdekében, hogy megerősítse csapatát, szinte folyamatosan az átigazolási piacot kell figyelnie majd munkatársaival karöltve. A szakember természetesen a bajorok két játékosán kívül mást is figyel, a noteszban csak úgy hemzsegnek a nevek. Persze kizárólag a teljesség igénye nélkül nézzünk néhányat: ott van a southamptoni Morgan Schneiderlin (szerződése 2017 nyaráig szól, értéke 25 millió euró) neve, ahogy Hugo Lloris (Tottenham, 2019 június, 20 millió euró) is szerepel van Gaal kívánságlistáján, leginkább abban az esetben, ha David de Gea elhagyja Manchestert. A legérdekesebb név azonban egy 16 éves fiatalemberé, aki nem más, mint Dayot Upamecano, aki jelenleg a Valenciennes játékosa, de már megnézték Manchesterből. Nevekkel tehát jól áll Louis van Gaal, a kérdés innentől kezdve már csak az, hogy kik lesznek azok a játékosok, akiket sikerül megszereznie az idei nagybevásárlás során.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés