Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Szalaiéktól igazolt a Liverpool

Eurosport
Eurosport

Publikálva 24/06/2015 - 09:16 GMT+2

Brendan Rodgers a hírek szerint 29 millió fontot fizetne a Hoffeinheim kiválóságáért.

Fotó: Eurosport

Az előző idényben csalódást keltően szereplő Liverpool mostanában leginkább a távozó játékosai miatt szerepelt az újságok címlapjain. Érkezők természetesen eddig is voltak, ám igazi sztárok, húzóemberek mostanáig nem érkeztek az Anfield Roadra. Persze, ahogy az ilyenkor lenni szokott pletykákat lehetett hallani, ám konkrétumokat nem nagyon. Egészen eddig, most ugyanis a BBC és a Guardian és több más lap értesülései igaznak bizonyultak, a Liverpool hivatalos honlapján számolt be arról, hogy Brendan Rodgers 41 millió euróért megvásárolta a Hoffenheim brazilját, Roberto Firminót.
A Liverpool szurkolók számára az előző idény tele volt csalódásokkal, a csapat mélyen a várakozások alatt teljesített, a bajnokságban csak a 6. helyen zárt, így még a Bajnokok Ligájába sem sikerült kvalifikálnia magát. A csapat teljesítménye mellett a Raheem Sterling körüli huzavona is borzolta a Pool drukkerek kedélyét, ám végre van minek örülnie a Liverpool-tábornak.
A BBC pár napja számolt be arról, hogy Brendan Rodgers bejelentkezett a Hoffenheimnél Roberto Firminóért, sőt állítólag egy több mint 40 millió eurós ajánlatot is letett a Bundesligában szereplő együttes vezetőinek asztalára.
A BBC szerint a Liverpool vezérigazgatója Ian Ayre pár napja Chilében is járt, és személyesen egyeztetett a jelenleg a Copa Americán szereplő brazil válogatott 23 éves játékosával az átigazolás részleteiről. A hírt a Guardian is megerősítette, ám a klub sem ezt, sem az átigazolási összeget nem kommentálta.
Firmino Liverpoolba igazolása több csapatot, így a Manchester Unitedet (na meg a Chelsea-t, a City-t, stb) is igen érzékenyen érint, ugyanis Louis van Gaal, a Vörös Ördögök menedzsere is szemet vetett a brazil középpályásra. Brendan Rodgers ugyanakkor úgy tűnik, hogy a lehető leggyorsabban le akarta zárni az ügyet, hiszen egyrészt nem szerette volna, ha valaki elszipkázná előle a brazilt, másrészt a lehető leghamarabb meg akarta találni az Anfieldről elvágyódó Raheem Sterling utódját.
Firminóval kapcsolatban pár hónapja már napvilágot láttak olyan hírek, miszerint a játékos szeretné elhagyni a Bundesligát és a Premier League felé kacsingat. A játékos eddig 140 alkalommal szerepelt a Hoffenheimben, ahol összesen 38 gólt szerzett. Ezek a számok viszont már nem fognak változi, a következő idénytől a brazil klasszis immáron a Premier Leagueben szórja a gólokat, méghozzá a Liverpool színeiben. Firmino hivatalos bemutatása és az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálat a Copa után lesz majd esedékes.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés