Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

De Bruyne: a Bayernnek a vezetőséggel kell beszélnie

Eurosport
Eurosport

Publikálva 27/05/2015 - 11:43 GMT+2

Elég kapós játékos lett Kevin De Bruyne, a kérőknek azonban a Wolfsburggal kell megegyezniük.

Fotó: Eurosport

Kevin de Bruyne jelenleg talán a legkapósabb játékosa a hamarosan nyitó nyári átigazolási piacnak. A Wolfsburg támadója káprázatos szezont tud maga mögött, nem csoda, hogy európai topcsapatok állnak érte sorba. A játékos legutóbbi interjújában kijelentette, nem fog mellé beszélni, nem jelenti ki, hogy marad jelenlegi csapatánál, nem akarja félrevezetni a wolfsburgi szurkolókat.
Kevin de Bruyne zsúfolt nyár elé néz, a nyári szünetben gyaníthatóan szinte folyamatosan a menedzserével fog tárgyalni az éppen beérkezett szerződési ajánlatokról. A belga válogatott játékos másfél éve igazolt a Chelsea együttesétől a német Bundesligában idén kiválóan szereplő Wolfsburghoz, ahol káprázatos szezont zárt. De Bruyne a mögöttünk hagyott idényben 21 gólpasszt osztott ki a bajnokságban, ezt a számot más játékos meg sem tudta közelíteni. Beszédesebb adat a támadóval kapcsolatban, ha megnézzük az utóbbi egy év statisztikáját: a belga 62 mérkőzésen 52 gólban volt főszereplő, vagy mint gólszerző, vagy mint előkészítő.
Nem csoda tehát, hogy sorban állnak érte a sztárcsapatok, kezdve korábbi együttesével a Chelsea-vel, a Manchester City-vel, a Bayern Münchennel, vagy a korábban sajtóhírek szerint a játékjogáért 58 millió fontot kínáló Manchester Uniteddel az élen. A hírek természetesen a játékoshoz is eljutottak, legfrissebbként a Bayern München érdeklődésére reflektált. De Bruyne legutóbbi interjújában nem is kertelt, kijelentette, hogy az érdeklődőknek a klubvezetéssel kell tárgyalnia, hiszen ők döntenek a sorsáról.
„Amennyiben a Bayern érdeklődik irántam, úgy jobban teszik, ha a vezetőséggel veszik fel a kapcsolatot – mondta a 23 éves játékos a Sport Bildnek. – Ők döntenek, az ő kezükben van a sorsom. Az érdeklődőkről én is csak az újságokból értesülök, én még senkivel sem beszéltem egy esetleges szerződésről. Ugyanakkor azt is el kell mondanom, hogy nem jelenthetem ki egyértelműen, hogy a következő szezont is a Wolfsburgnál kezdem meg.”
Ez az utolsó fél mondat valószínűleg nagyon szíven ütheti a Wolfsburg-drukkereket, hiszen kedvencük kijelentése azért előrevetít valamit. Leginkább azt, hogy de Bruyne nem a Wolfsburgban képzeli el a jövőjét, még akkor sem, ha a csapat a Bayern München mögött másodikként zárt a bajnokságban, ráadásként pedig kupadöntőre készül a Dortmund ellen.
De Bruyne szerint a szurkolókat akkor kezeli tisztességesen, ha tiszta vizet önt a pohárba, és nem vezet senkit sem félre.
„Úgy gondolom a szurkolók felé az a tisztességes magatartás, ha őszinte vagyok velük. Nem akarok mellébeszélni, nem akarok szerelmet vallani a klubnak és aztán eltűnni, mint azt sokan teszik olykor.”
De Bruyne 2014 januárjában csatlakozott a Wolfsburg együtteséhez miután a klub 20 millió eurót fizetett ki érte a Chelsea-nek, ahol nem tudott kiteljesedni, mert José Mourinho nem nagyon bízott benne. A német klub sportigazgatója, Klaus Allofs elismerte, hogy szinte számolatlanul érkeznek a megkeresések de Bruyne esetében, ám biztos abban, hogy a játékos velük kezdi meg a következő idényt.
„Biztos vagyok abban, hogy a következő szezonban is nálunk játszik. A kupadöntő után leülünk beszélni a szerződéséről és a fizetéséről, van rá esély, hogy hosszabbítunk és természetesen emelünk is a juttatásokon” – beszélt a korábbi kiváló játékos, akivel a klubvezetőség a remek idény után hosszabbított is.
A transfermarkt.de által 35 millió euróra taksált De Bruyne kontraktusa amúgy 2019-ben jár le és Allofs biztos abban, hogy a támadó ki is fogja tölteni a szerződését, még annak ellenére is, hogy nem tett hűségesküt a csapat mellett. A sportigazgató optimizmusa dicsérendő, ám a nemzetközi sportsajtó szinte biztos abban, hogy de Bruyne az őszi idényt már más csapatnál kezdi, és egyáltalán nem lenne meglepetés, ha az a másik együttes éppenséggel a Bayern München lenne.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés