Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bennmaradt a Hertha, osztályozós a Hamburg

Eurosport
Eurosport

Publikálva 23/05/2015 - 18:33 GMT+2

Véget ért a Bundesliga szezon, ahol a véghajrá pokoli izgalmakat hozott.

Fotó: Eurosport

A Dárdai Pál edzette Hertha Berlin annak ellenére őrizte meg elsőosztályú tagságát, hogy az utolsó fordulóban vereséget szenvedett a Hoffenheim otthonában. A két kieső a Paderborn és a Freiburg lett, míg a Hamburg - egyelőre - megmenekült attól, ami még soha nem fordult elő vele, azaz a kieséstől a Bundesliga 2-be. Igaz, az újabb első osztályú évadhoz az osztályozót még sikerrel kell megvívniuk.
Dárdai Pálék elsősorban annak örülhettek, hogy a Hannover és Freiburg egymás ellen játszott, azaz egyszerre a két csapat csak akkor előzhette volna meg a berlinieket, ha döntetlent játszanak egymással, a Hertha pedig legalább kétgólos vereséget szenved. Ellenkező esetben egyikük mindenképpen maradt Dárdaiék mögött - így is lett.
A már régóta bajnok Bayern München mögött a kupadöntős Wolfsburg lett a második, a harmadik BL-hely a Mönchengladbachhoz került, míg a selejtezőben a negyedik helyen végző Bayer Leverkusen indulhat. Nagy meglepetésre az Augsburg lett az ötödik, a Schalkéé pedig a hatodik hely.
A szezon végén elköszönő Jürgen Klopp 3-2-es győzelemmel és egy hetedik hellyen búcsúzott a Signal-Iduna-Park nyolcvanezres közönségétől (két pont kellett volna még az Európa Liga-induláshoz), de a csapat még nyerhet egy trófeát is, hiszen ők játsszák a Wolfsburg elleni kupadöntőt.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés