A négyszeres olimpiai bajnok 1-es októberben már elmúlt 40 éves, de alig várja, hogy elinduljon az idény.

Az észak-amerikai női profi kosárlabda-bajnokság (WNBA) címvédőjénél, a Seattle Storm csapatánál a 18. idényére készül a világ egyik legjobb irányítója, Suer Bird. A héten azt nyilatkozta a négyszeres WNBA-bajnok (2004, 2010, 2018, 2020) Bird, hogy nagyszerűen érzi magát, és már nem zavarja az a térdsérülés, amelynek következtében tavaly 11-et kihagyott az alapszakasz 22 meccséből.
A négyszeres olimpiai bajnok 1-es októberben már elmúlt 40 éves, ő a liga legidősebb aktív játékosa. Jelenleg edzőtáborban készül csapatával a bajnokság május 15-i nyitányára, amelyen a Las Vegas Aces ellen kezdenek.
Kosárlabda
Hiába Durant újabb rekordja, kiesett a Brooklyn
20/06/2021 10:12
Bird a bal térdében csontzúzódást szenvedett júliusban a Storm előző szezonbeli második mérkőzésén a floridai Bradentonban lévő buborékban. Ugyanakkor mind a hat rájátszásbeli meccsen játszhatott, a Storm kisöpörte a playoffból a Minnesota Lynxet és az Aces-t is a franchise - és Bird - negyedik bajnoki címéig vezető úton.
Birdöt a karrierje során különböző térdproblémák hátráltatták, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy műtétek miatt a 2013-as és a 2019-es WNBA-szezont is a partvonalon kívül töltötte.
"Nem a korom miatt sérültem meg. Foglalkoznom kellett a problémával, mert, túl hamar tértem vissza, ami az én hibám volt, és még egy kis időt kellett szánnom a pihenésre. Határozottan vigyázok a testemre. Megteszem, amit meg kell tennem, hogy sportolóként magas szinten játszhassak. Az ilyen típusú dolgok is előfordulnak néha, és ez történt velem is a 2020-as szezonban. Lekopogom, remélem, hogy ilyen sérülések nem történnek meg senkivel ebben a csapatban. De most nagyon jó az egészségi állapotom. Remekül érzem magam." - nyilatkozta Bird.
Sue Bird a klubhűsége mintaképe, eddigi profi pályafutását a tengerentúlon kizárólag a Seattle színeiben töltötte. A zseniális irányító az egyetlen olyan játékos a WNBA-ben, aki három évtizedben is trófeát tudott nyerni. Az NBA-ben is mindössze Tim Duncan és John Salley mondhatja el magáról ezt a bravúrt.
via ESPN
NBA
Történelmi meccsek, töménytelen mennyiségben
19/06/2021 13:21
Liga Endesa
Hanga Ádám bajnok lett a Barcelonával
16/06/2021 10:12