Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Sean Marks keményen üzent Kyrie Irvingnek

Péter Babos

Frissítve 12/05/2022 - 17:11 GMT+2

Nem egyszerű nyár előtt áll a Brooklyn Nets csapata és Kyrie Irving sem. A rájátszásból a Boston Celtics által kisöpört gárda és irányírója egymásra vannak utalva: a Nets nem engedheti el Irvinget, ő pedig gyakrolatilag nem tud máshová menni.

Kyrie Irving

Fotó: Eurosport

Kyrie Irving és a Brooklyn Nets kapcsolata feszültségekkel teli volt a számukra már lezárult NBA-szezonban. Kezdődött azzal, hogy oltásellenessége miatt az irányító nem tudott hazai mérkőzéseken pályra lépni, köszönhetően a New York város által bevezetett szigorításoknak. A csapat az elején kijelentette, hogy nem alkalmaz olyan játékost, aki csak a meccsek felén tud részt venni, ráadásul nem sérülés miatt.

Irving előbb ezt a csatát is megnyerte – hiszen a Nets belement, hogy idegenben játszhasson – , majd győzött az enyhítéseknek köszönhetően a várossal szemben is, így visszatérhetett a parkettre.

A szezon azonban nem sikerült úgy az együttesnek, ahogy azt elképzelték. Kevin Durant sokat volt sérült, James Harden kierőszakolta Philadelphiába való elcserélését, így a Nets végül csak hetedik lett az alapszakasz végén, ráadásul a rájátszás első körében a Celtics kisöpörte őket.
Itt tartunk most tehát, Irving mindössze 29 mérkőzésen lépett pályára az idényben, nyáron pedig kiléphet a szerződéséből, amennyiben lemond 36 millió dollárt garantáló opciójáról. Ez esetben a célja egyértelmű, aláírni 4 évre 185 millióért.



"Nyilván ez egy olyan téma, amiről már eddig is sokat beszélgettünk, és egész nyáron folyamatosan beszélgetni is fogunk” - nyilatkozta a Nets általános igazgatója, Sean Marks szerdán, amikor először állt az újságírók rendelkezésére a Celtics elleni csúfos kiesés óta. "Sok mindenre őszintén szólva még nem jutottunk. Amúgy sem lenne fair a csapattal és Kyrie-val szemben sem, ha mondanék valamit, ami maximum spekuláció ezen a ponton, már csak azért sem, mert elsősorban most neki kell döntést hoznia. Az ő feladata, hogy eldöntse, lehívja-e az opcióját."

Alapvetően ebben nincsen semmi új információ, valóban a Nets addig tehetetlen, míg maga, a játékos nem dönti el, hogy mit szeretne. Az igazán érdekes mondatot azonban csak ezután következtek a GM-től....


"Mi tudjuk milyen játékosokra vannak szükségünk. Olyan srácokat keresünk, akik azért jönnek ide, mert valami nagy dolgot akarnak elérni. Olyan kosarasokat, akik félreteszik egyéni érdekeiket, önzetlenül játszanak, a csapat kosárlabdát preferálják és mindig bevetésre készen állnak. Ez nem csak Irvingre vonatkozik persze, hanem mindenkire, hiszen ez csapatjáték. Kevin sérülések miatt 27 meccset hagyott ki, Kyrie a szezon felét különböző pályán kívüli problémákkal. Ezek közül egyik elkerülhető, a másik sajnos a sport velejárója." – na, vajon melyik-melyik....

"Amikor 30-40 millió dollárért igazolsz egy kosarast, nem hibázhatsz, mindent számításba kell venned, mert ez egy kemény szakma. Szeretne-e hozzád igazolni? Mi a motivációja azzal, hogy hozzád szerződik? A motiváció, amely vezérli őt, árt-e a csapatnak?... Ezeket a kérdéseket fel kell tenned magadnak, mielőtt ennyi pénzt kifizetsz valakinek."

Az üzenet célja és célpontja egyértelmű, a Nets és Irving azonban nem tud egymástól megszabadulni, köszönhetően annak, hogy a brooklyniak feltettek mindent erre a keretre gyakorlatilag, az "Uncle Drew" becenévre hallgató klasszis pedig pontosan tudja, hogy máshol közel sem kapna olyan fizetést, mint itt. Így a hosszabbítás elkerülhetetlen, az viszont érdekes lesz, hogy milyen kikötések szerepelnek majd a szerződésben.

Marks végül beszélt arról a Ben Simmonsról, akit a Harden cserében szerzett meg a franchise, de nem lépett pályára az idei bajnokságban. Az ausztrál hátát műteni kellett, fájdalmai annyira nagyok és gyakoriak voltak, hogy nem volt más választás.

"Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a felépülése tökéletes legyen. A célunk az, hogy minél hamarabb beilleszkedjen, újra megszokja az edzőterem szagát és kemény munkával a csapat hasznos tagjává váljon."
Forrás: nypost.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés