Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Dejounte Murray Atlantában, Harden 47 millió dollárról mondott le

Péter Babos

Publikálva 30/06/2022 - 14:48 GMT+2

Július elsején kezdődik az NBA-ben a szabadügynök piac, viszont június 29-én is elképesztő dolgok történtek ligaszerte. A Hawks három első köröst adott Murray-ért, Harden és Beal kilépett a szerződéséből, a Suns úgy tűnik lemond Aytonról.

Trae Young és Dejounte Murray

Fotó: From Official Website

All-In Atlantában

Már a draft előtt lehetett arról olvasni, hogy az Atlanta Hawks élénken érdeklődik Dejounte Murray iránt, akkor úgy tűnt John Collinsnak kell San Antonióba költözni az üzlet létrejöttéhez, de a Hawks ezt annyira nem szerette volna. Aztán az elmúlt napokban arról írtak a szakértők, hogy az Atlanta olyan csomaggal készül a Spursnek, amiben nincs benne Collins, míg a texasiak három első köröst szeretnének ebben az esetben kapni. Nos, ez így is alakult, Danilo Gallinari lejárója mellett egy 2023-as (Charlotte Hornetsé), egy 2025-ös és 2027-es első köröst is küldött a Spursnek Murray-ért.
Murray tavaly All-Star lett nyugaton, 25 éves, ráadásul pont olyan játékos, akire Trae Young mellé szüksége van egy csapatnak, elit védőjátékos és képes némi terhet levenni Youngról támadásban is. A Spurs elindult a totális újjáépülés irányába, melyet valószínűleg már nem Gregg Popovich fog befejezni....
Mindenestre az biztos, hogy Young nagyon boldog:
És a Spurs drukkerek annyira nem.
Volt az éjjel még egy csere, a Denver Nuggets megszerezte Kentavious Caldwell-Pope-ot és Ish Smitht, ellenérték gyanánt Will Barton és Monte Morris költözött Washingtonba. Érdekesség, hogy amennyiben Smith akár egyetlen meccsen is pályára lép a Nuggetsben, rekordot dönt, ő lesz a liga történetének első játékosa, aki 13 különböző franchise színeiben is pályára lépett az NBA-ben. Ish, már csak 17 van hátra, hogy meglegyen az összes!

Akik kiléptek a szerződésükből

James Harden hosszútávú szerződést szeretne, így lemondott a játékos opciójáról, amely 47 millió dollárt garantált volna neki a következő idényre... Harden ennyit biztos, nem fog kapni a piacon, sőt, kérdés, hogy ki az, aki 3-4 éves kontraktust ajánl neki. Nem hiszem, hogy rengeteg jelentkező lenne, miután Harden nem nézett ki jól a rájátszásban. A Philadelphia 76ersnek valószínűleg azért érdekében áll megtartani a "Szakállt', fél évvel ezelőtt elég sokat adtak fel érte.
picture

James Harden

Fotó: Getty Images

Bradley Beal 36.4 millió dollárt hagyott ott az asztalon, ez nem meglepő, most van esélye utoljára jó csapattól vaskos szerződést kapni, Washingtonban sosem sikerült ütős gárdát mellé raknia a Wizardsnak.
Három dolog volt eddig biztos az életben, az adó, a halál valamint az, hogy Bobby Portis nem hívja le az opcióját, mely "csak" 4.6 milliót fizetne neki. Portis ennél jóval többet ér, a Heat állítólag érdeklődik is iránta.

Akik beléptek

Russell Westbrook természetesen kérte azt a pénzt, amit Harden nem, valószínűleg négy év alatt nem kapott volna ennyit a piacon, mint amennyit ez garantált neki. A Lakers próbálja elcserélni őt, a legfőbb kiszemelt Kyrie Irving, aki szintén lehívta az opcióját. Irving állítólag távozni szeretne Brooklynból, és szívesen játszana együtt újra LeBron Jamesszel, a Nets egyelőre kivár.
picture

Kyrie Irving és Russell Westbrook

Fotó: AFP

A Nets egyébként is bajban van, Kevin Durant a hírek szerint abban a pillanatban cserét kér, hogy Irving távozik. Ez olyasfajta katasztrófa lenne a brooklyniak számára, mint a Garnett-Pierce-ügylet 2013-ban.

Egyéb hírek:

A Suns nem szeretné megfizetni azt a DeAndre Aytont, akit 2018-ban 1/1-esként választott, többek között Luka Doncic és Trae Young előtt. Ahogy azt megjósoltuk és ahogy arra számítani lehetett, John Wallt kivásárolta a Rockets, az irányító a Clippersben folytatja.

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés