Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kyrie Irving: "LeBron volt a GM a Cavsnél, de ezzel nekem nem volt bajom"

Péter Babos

Frissítve 22/05/2022 - 15:21 GMT+2

Kyrie Irving az offseasonben sem rest nagyot mondani. A Nets játékosa az „I Am Athlete” című podcast vendége volt, és a házigazdáknak nem kellett csalódniuk benne. Beszélt LeBron hatalmáról a Cavsnél, valamint arról, hogy megbánta a Clevelandből való távozását.

Kyrie Irving és LeBron James

Fotó: AFP

Bár eddig is keringtek pletykák arról, hogy LeBron Jamesnek mekkora hatalma van az NBA berkein belül, de ezt eddig senki nem erősítette meg. Kyrie Irving most magára vállalta ezt a szerepet az "I Am Athlete" podcastben.

Irving köztudottan szeret nagyot mondani, akár a laposföld elméletről van szó, akár az Illuminati létezéséről. Műsorvezetői és szerkesztői szempontból persze ez aranyat ér, máskérdés, hogy lehet néha "Uncle Drew" túl sokat is mond.

LeGM

James miután négy év alatt két bajnoki címet nyert a Miami Heattel, 2014 nyarán úgy döntött, visszatér a Cleveland Cavaliershez, ahol elkezdte NBA-karrierjét és 2003-10 között szerepelt. Meglehetősen komoly indulatokat váltott ki James 2010-es távozása a Cavsnél, a szurkolók a mezeit égették, Dan Gilbert tulajdonos pedig garantálta, hogy csapata előbb fog bajnoki címet nyerni, mint James a Heattel. Hozzátartozik az igazsághoz a klasszis országos TV-ben jelentette be, hogy eligazol, elkerülhetetlen volt a PR-katasztrófa.



Nos LeBron már a második évében bajnok lett Miamiban, míg a Cavs a négy év alatt még csak rájátszásba sem jutott.

Miután visszatért, a csapat egyből elcserélte az 1/1-es Andrew Wigginst Minnesotába Kevin Lovért cserébe, ezzel jelezve, hogy nem a jövő, hanem a jelen csapatát építik Clevelandben. Kérdések már ekkor is felmerültek James felelősségével és szerepválalásával kapcsolatban, Love mellett olyan veteránok érkeztek a keretbe, akikkel ő köztudottan jó viszonyt ápolt – lásd Richard Jefferson, Mike Miller, James Jones vagy Channing Frye.

Irving 2011-ben került Ohióba, 3 évig volt James csapattársa. A podcastben megerősítette azt, amit eddig mindenki sejtett.

„LeBron mozgatta a szálakat a háttérben. Hogy is van a beceneve? LeGM? Hát igen, ő rakta össze a keretet, de emiatt nem voltam mérges rá."



Irving és James háromszor vezette döntőbe a Cavst, 2016-ban sikerült megnyerni a franchise első és mindmáig utolsó bajnoki címét. Irving 2017-ben úgy döntött távozni szeretne és cserét kért, a Cleveland nélküle is döntőbe jutott, de ott vereséget szenvedett a Golden State Warriors ellen.
James aligha boldog egykori csapattársa nyílt őszintesége miatt, hiszen így a Lakers gyatra idei szereplése miatt is többen okolják majd őt, aki - most már bizonyosan - összerakta a keretet.

LeBronnal való kapcsolatáról

A Nets irányítója őszintén beszélt arról is, hogy mi történt közte és a "Király" között 2017-ben.



„Sajnálom, ami történt. Ha olyan értett lettem volna, mint most, és tudtam volna azt, amit most tudok megoldhattuk volna a dolgot. Biztos vagyok benne, hogy több bajnokságot is nyertünk volna még együtt" – kezdte Irving. "Nem voltam képes beszélni az érzéseimről, emiatt elszigeteltem magam a csapattól. Ma már hiszem, hogy meg tudtuk volna oldani ezt, beszélni, mint férfi a férfival."

"Egyáltalán nem kommunikáltunk semmilyen formában akkoriban. Bárcsak megosztottam volna vele a gondolataimat…Ma már úgy gondolom, hogy zöld ágra vergődtünk volna."

Irving tehát nem fogadta anno James közeledését, így a franchise/LeBron elcserélte őt Bostonba. A 30 éves játékos aztán a Celticstől is lelépett és Kevin Duranttel Brooklynba igazolt, NBA-döntőben azonban a Cavses időszaka óta nem járt.

James 2018-ban a Los Angeles Lakershöz szerződött, akikkel 2020-ban a csúcsra ért.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés