Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Súlyosak a sérülések, Roglic feladta a Vueltát

Lantos András

Frissítve 07/09/2022 - 11:04 GMT+2

Kevés rosszabb dolog történhetett volna az idei Vueltával, mint Primoz Roglic tegnapi bukása, és annak legfrissebb következménye. A Jumbo-Visma csak szerda reggel tette közzé a hírt, hogy a háromszoros győztes szlovén nélkül folytatódik a spanyol kör, aki olyan súlyos sérüléseket szedett össze tegnap, amikkel nincs értelme folytatni.

Primoz Roglic feladta a Vueltát

Fotó: Imago

A bejelentés komolyabb meglepetést okozott a kerékpár rajongók, de még az ellenfelek körében is.
A keddig befutónál készült képeken jól látszott, Roglic nem csak picit ütötte meg magát, de a szakaszt követően még mindenki abban bízott, tudja folytatni.
„Reméljük, nem nagyon rossz a helyzet, és tudja folytatni a harcot. Nincs jó bőrben, ez egyértelmű, de most az a legfontosabb, hogy kitisztítsuk a sebeket, aztán tudjuk megmondani, mennyire súlyos a helyzet” – nyilatkozta egyből a befutó után Addy Engels sportigazgató.
„Nem is tudjuk pontosan, mi történt. Van TV az autóban, de lemaradtunk a bukásról. Először azt hittük, megjött az első csoporttal, és csak később tudtuk meg, hogy az utolsó egyenesben bukott. Egy nagyszerű terv az utolsó párszáz méteren hullott darabokra.”
Roglic kiszállása komoly csapás az idei Vuelta izgalmai szempontjából is.
Valter Ati leendő csapattársa mostanában szinte minden nap hozott egy kicsit az összetettben a piros trikós Remco Evenepoelon, rendkívül érdekessé téve ezzel a verseny utolsó hetét.
picture

Roglic bukása a 16. szakaszon, ami miatt végül feladta a versenyt

A belga előnye 2:41-ről fokozatosan 1:26-ra olvadt, most azonban, Roglic kiválása után ismét kettő perc fölé emelkedett, már Enric Masszal szemben.
A Jumbo-Visma egyelőre nem közölt részleteket Roglic sérüléseivel kapcsolatban.
A rivális QuickStep Alpha Vinyl csapat ezzel a nagyon elegáns tweettel reagált ellenfelük kiválásra. A szöveg: "gyors felépülést a bajnoknak, aki nagyon fog hiányozni a Vuelta hátralévő szakaszairól. Élmény volt harcolni Veled az elmúlt három héten!"
"Sajnos Primoz Roglic nem tud rajthoz állni a Vuelta 17. szakaszán a tegnapi bukás következményei miatt. Jobbulást, bajnok! Köszönjük a csodás pillanatokat, amiket ezen a Vueltán szereztél nekünk. Bátor terveid voltak az utolsó néhány napra, de ezek sajnos már nem valósulhatnak meg" - olvasható a Jumbo közleményében.
A Vuelta szerdai szakaszát élőben nézhetitek az Eurosport 1-en 14:30-tól, és magyar kommentárral, reklám nélkül az Eurosport.hu-n és az Eurosport Applikációban.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés