Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Evenepoel: „Vingegaard-nak is lehet rossz napja, bár ilyet én még nem láttam”

Bodnár Gergő

Frissítve 01/04/2024 - 11:13 GMT+2

Kezdődik a Baszk körverseny, ahol a Tour de France-ra készülő nagy nevek közül a Tirreno-Adriaticót nagy fölénnyel megnyerő Jonas Vingegaard, Primož Roglič és Remco Evenepoel is ott lesz. Azaz a nagy négyesből csak Tadej Pogačar hiányzik, akit legközelebb majd a Liège-en láthatunk.

Összetett győzelem nagy fölénnyel, Vingegaard a Tirrenót is behúzta

Meg kell becsülni azokat a többnaposokat, ahol kettőnél több Tourra készülő nagy név összefut, ilyen szempontból kifejezetten érdekes lesz a hétfőn rajtoló Baszk körversenyen.
A Tirreno-Adriaticót nagy fölénnyel megnyerő Jonas Vingegaard mellett ugyanis Primož Roglič és Remco Evenepoel is ott lesz a mezőnyben, azaz csak Pogačar hiányzik, akit legközelebb majd a Liège-en láthatunk.
Az Algarvét megnyerő, a Nizzán pedig a második helyen záró Evenepoel ugyanakkor nem zárja ki, hogy a nagy hármason kívül másnak is lehet esélye az összetettre.
„Nem megyek bele a teljes felsorolásba, mert biztosan kihagynék valakit, de szerintem 7-8 versenyzőnek simán lehet esélye. Elég csak Ayusót vagy Skjelmosét említeni. A nagy favorit nyilván Vingegaard, akinek ugyanúgy lehet rossz napja, mint bárki másnak, bár ilyet még nem nagyon láttam tőle. Ettől még a saját versenyemet szeretném futni és nem csak rá fogok figyelni. Ez egy olyan verseny, ahol taktikailag nagyon élesnek kell lenni, ha nem figyelsz és nem olvasod jól az adott szituációt, sokat veszíthetsz” – mondta Evenepoel.
A két Tourra készülő nagy név legutóbb a tavalyi Vueltán találkozott, amikor Roglič és Vingegaard még csapattársak voltak, és Evenepoel sokáig a Jumbo-Visma fő ellenfelének számított.
Roglič azóta eligazolt, a holland csapat neve megváltozott, Vingegaard viszont még erősebb lett.
Csatlakozz az Eurosport Magyarország Viber-csatornájához!
„Természetesen ő a Tour de France első számú esélyese, bár ez a pálya most teljesen más lesz, sokkal rövidebbek az emelkedők. Szerintem a szombati szakasz fekszik neki a legjobban, ezért jó lenne már a hétfői időfutamon némi előnyt szerezni. Személy szerint úgy tekintek erre a hétre, mint egy ideális és egyben utolsó felkészülésre az ardenneki klasszikusok előtt.”
Mert Evenepoel a Baszk körverseny után mindhárom nagy egynaposon ott lesz, Vingegaard viszont a Tourig már csak egyszer, a Dauphinén indul.
Evenepoel számára az is jó hír, hogy a hazai pályán nyilván dupla motivációval induló Mikel Landa, nagyon meggyőző volt a legutóbbi többnaposán.
„Láthatóan jól érzi magát nálunk a csapatváltás után. Tudtam, hogy jó versenyző, a Katalán körön Pogačar után ő volt a legerősebb. Azért annyira nem lepett meg, de tényleg régen láttam ennyire magabiztosnak. Mikel egy ideális csapattárs, nem ismeri a stressz fogalmát, minden helyzetben feltűnően higgadtan viselkedik.”
picture

Vingegaard-szóló és Valter-öröm a baszk kör utolsó szakaszán

Roglič és Evenepoel tehát még nem „tűnik el” a Baszk körverseny után, őket pár alkalommal látni fogjuk a Tourig. Jonas Vingegaard viszont már csak a Dauphinén vesz részt, és természetesen ennek is megvan az oka.
„Engem nem nagyon foglalkoztat az a kérdés, hogy ki a jobb kettőnk közül, mert tényleg csak magamra figyelek. De az tagadhatatlan, hogy Tadej sokoldalúbb versenyző nálam” – mondta Vingegaard még a Tirreno alatt.
„Nagyon jó a jelenléte, mert folyamatosan keményebb munkára ösztönöz, ő is kell ahhoz, hogy jobb versenyző legyek. Pogačar viszont más típusú versenyző, az ő teste alkalmas arra, hogy egész évben a maximumon teljesítsen, én viszont a többnaposokon vagyok jó. Akkor meg miért erőltessek mást? Azt meg tudom ígérni, hogy a Roubaix rajtlistáján nem fogjátok megtalálni a nevem, de a Strade Bianche mellett a Lombardia és Liège is érdekel.”
Forrás: HLN.be, Gazzetta
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés