Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Lehet, hogy szívszorító Pinot második helye, de ilyen a kerékpársport

Bodnár Gergő

Frissítve 22/04/2022 - 12:57 GMT+2

A sokáig hátsérüléssel bajlódó Thibaut Pinot, a 2019-es Tour de France óta nem nyert szakaszt, tegnap viszont nagyon közel került a győzelemhez. Miguel Angel Lopez 1 kilométerre a céltól fogta meg az FDJ versenyzőjét, akit láthatóan összetört a második helye.

Thibaut Pinot - fotó: Twitter

Fotó: Twitter

„Őszintén szólva sajnálom őt. Mindig rossz, ha valakit pont így, nem sokkal a cél előtt fognak meg. De néha előfordul hasonló, valakinek mindig nyernie kell, valakinek pedig veszítenie. Ilyen a kerékpársport” – mondta a szakaszgyőztes Miguel Angel Lopez, az Alps tegnapi befutója után.
Valóban kissé szívszorító volt Thibaut Pinot második helye, de Miguel Angel Lopez nyilván csak tette a dolgát. Őt azért fizetik, hogy eredményeket hozzon a csapatának, nem lehet tekintettel, egy közel három éve nyeretlen ellenfélre. Aki sokak kedvence, és tegnap eléggé megzuhant az elúszott győzelem miatt.
„Dühítő az egész, mert nagyon jót tett volna nekem ez a győzelem. Mikor egyedül tekertem elől, az elmúlt két évre gondoltam, az adott nekem erőt” - mondta Pinot, aki láthatóan eléggé összetört az Alps csütörtöki szakasza után.
"Messze vagyok még attól a szinttől, ahol korábban voltam, mert ha ott lettem volna, akkor valószínűleg senki nem ér utol. Frusztrál az egész, bárcsak jött volna egy olyan szakasz, aminek a végén újra mosolyogni tudok. Várok tovább, de türelmes leszek. Ha végre újra összejön a győzelem, nyilván hatalmas megkönnyebbülést fogok érezni. Ettől még egy újabb elszalasztott lehetőségen vagyok túl, márpedig ismerve a mezőny színvonalát, manapság nem sokszor kerülsz ennyire közel a győzelemhez.”


Talán majd jövő héten a Romandián, ahol Pinot ott lesz, hisz ő idén nem Girózik, hanem a Küng-Gaudu-Madouas-Storer négyeshez hasonlóan megy a Tourra.
Bár Pinot végül nem ért haza az Alps 4. szakaszán (és így már bő 1000 napja nyeretlen), az FDJ vezetői Valter Attila miatt azért elégedettek lehettek. Ati ugyanis gond nélkül megjött csütörtökön, és továbbra is tartja a 3. helyét összetettben.
Amennyiben a pénteki napon is olyan erős lesz, mint az eddigi verseny – és főleg az elmúlt két szakasz - során, a 2020-as (egyébként megnyert) Tour de Hongrie után, Valter Attila újra dobogós lehet egy többnapos versenyen.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés