Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Quintana: Már most a Tourra koncentrálok

Eurosport
Eurosport

Publikálva 18/11/2014 - 09:36 GMT+1

Tetszik neki az útvonal, Contadort, Froome-ot és Nibalit tartja a legnagyobb riválisának.

Fotó: Eurosport

Nairo Quintana a Tour de France-on szerzett nevet magának, és most a francia kör jelenti a legnagyobb kihívást számára.
A még mindig csak 24 éves kolumbiai idén magabiztosan nyerte meg a Girót, a Vueltán viszont bukott az egyéni időfutam során, majd másnap egy újabb földre kerülést követően kénytelen volt feladni a versenyt.
A Movistar bringása viszont csak előre néz, méghozzá júliusig, hiszen akkor rendezik 2015 számára legfontosabb versenyét.
A Tour de France lesz a legmeghatározóbb, ezért a programomat is annak megfelelően alakítom ki, hogy a legjobb állapotban utazzak a hollandiai rajtra - mesélte az Efének hozzátéve, hogy a célja a legnagyobb kerékpáros kör megnyerése. „Izgatott vagyok a Tour miatt, nagyon várom már azt az időszakot, amely során bejárjuk a szakaszokat, kitaláljuk, melyek lesznek a három hét kulcspillanatai. Az igazság az, hogy tetszik az útvonal. Remek hegyek szerepelnek benne, és egy szép csapatidőfutam, amelyen szerintem remekül fog szerepelni az együttesem."
Szerinte a várható riválisaiban sem lesz változás, ugyanúgy Vincenzo Nibali, Alberto Contador és Chris Froome jelenti majd a legnagyobb kihívást.
Az edzőtábora Navarrában veszi kezdetét, attól pedig nem tart, hogy a hazájában tapasztalható óriási népszerűsége visszavetné őt a jó szereplésben. „Sok mindent megtapasztaltam már pályafutásom során, mégis mindig nyugodt tudtam maradni. Sosem veszítettem el az utamat. Tudom, mit csinálok, és mit akarok elérni" - tette hozzá.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés