Nem könnyű feladat már a jelöltek kiválasztása sem ebben a kategóriában, hiszen hála Istennek sok emlékezetes versenyhez és szakaszhoz volt szerencsénk. Mivel előbbiben elég nagy az egyetértés, és szinte mindenki szerint a Vuelta volt a legjobb viadala 2014-nek a többnaposok közül, inkább az egynaposokra, valamint a szakaszokra koncentráltunk.
  • Tirreno - Adriatico, 5. szakasz Amatrice - Guardiagrele
A több mint 20%-os meredekségű részt is magában fogalaló heggyel véget érő etap sokak kedvence lett. Egyrészt már önmagában látványos egy ilyen kaptató, másrészt a Tirrenón végig káprázatosan jól teljesítő Alberto Contador itt bizonyította először, hogy nagyszerűen sikerült a felkészülése. A spanyol  a hajrában jelentős hátrányt dolgozott le Benjamin Kinggel szemben végül Simon Geschkét is hat másodperccel megelőzve győzni is tudott.
Tour de France
Nibali: 30 versenynap a Tourig
13/01/2015 14:58
  • Critérium du Dauphiné, 2. szakasz Tarare - Pays d'Olliergues-Col du Béal
Maradunk Contadornál, aki a Dauphinén csapott össze utoljára a Tour de France előtt Chris Froome-mal. Mindketten remek formában voltak, mi pedig ekkor éreztük először igazán, hogy hatalmasat csatázhatnak majd a francia körön. Sajnos az élet máshogyan gondolta, így a nagy meccsre jövő nyárig várni kell, de ez a nap akkor is remek volt. Froome hiába próbálkozott, nem tudta leszakítani riválisát. Ettől még a szakasz az övé lett.
  • Tour de France, 5. szakasz Ypres - Arenberg Porte du Hainaut
A legendás, kockaköves etap, amiről előzetesen a legnagyobb vita volt. Kell-e egyáltalán egy nagy körbe ilyen etap?! A válasz - idén is kiderült - az, hogy igen, mert az ilyen utak is részét képezik az országúti kerékpározásnak. A nap Froome-nak alakult a legrosszabbul, hiszen már a kockaköves részhez sem érkezett el a bukások miatt. Változtatni is kellett az útvonalon a rossz időjárási viszonyok miatt, de Vincenzo Nibalinak ez sem jelentett gondot. Köszönhetően remek teljesítményének, itt vált a Tour de France legnagyobb esélyesévé.
  • Vuelta, 20. szakasz Santa Estevo de Ribas do Sil - Puerto de Ancares  
A Vueltán végre újra összecsapott Froome és Contador. Mindketten sérülésük után tértek vissza, a spanyol erősebb volt, a Sky első számú emberét viszont ismét láthattuk küzdeni. Ahogyan az első napokban folyamatosan visszakapaszkodott a leszakadásai után, ahogyan egyéni időfutamot ment a hegyeken is, sokáig emlékezetes marad. Itt még egyszer, utoljára megpróbálta, ledolgozni a hátrányát, de a végén Contador otthagyta. Ha a télen valamikor gondja akadna a motivációval, ezeket a képeket fogja visszanézni, és már indul is edzeni.
  • Flandria
A többnaposokon túl is van élet. Az idei Flandria például messze a legjobbnak bizonyult idén a klasszikusok közül. Egy ideig úgy tűnt, a tavalyi Roubaix-hoz hasonlóan most is egy Cancellara-Vanmarcke meccset láthatunk majd, ám Vandenbergh és Van Avermaet is csatlakozott a pároshoz. Hiába volt három belga is a svájci ellen, végül Cancellara nyert.
Tour de France
"A duplával más szintre kerülnék"
07/01/2015 08:48
Tour de France
"Froome-nak a Tour a megfelelő"
21/12/2014 16:06