Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nibali: 30 versenynap a Tourig

Eurosport
Eurosport

Publikálva 13/01/2015 - 15:58 GMT+1

Már tavaly is kritizálták a felkészülési programja miatt, akkor neki lett igaza. Idén még kevesebbszer áll rajthoz. Egy biztos, a Tirreno izgalmas lesz.

Fotó: Eurosport

Nehéz megmondani, mi a legideálisabb felkészülési program egy Tour de France-ra. Van, aki a minél több versenykilométerre esküszik. Mások viszont úgy gondolják, sokkal többet ér, ha edzőtáborokban, a lehetőségekhez képest tökéletes, és jól kiszámítható körülmények között készülhetnek. Kétségtelenül utóbbi kategóriába tartozik a francia kör címvédője, Vincenzo Nibali.
Az olasz tavaly 45 versenynappal a lábában érkezett Yorkshire-be, a Tour rajtjára. Mint kiderült, épp eléggel, noha a Dauphinén még úgy tűnt, mindez kevés lesz. Idén még bátrabb, jelen állás szerint mindössze 30 lesz a lábában Utrechtben.
A szicíliai február 4-én, Dubaiban kezd (az Eurosporttal együtt), amit az ománi kör követ. Első európai viadala a Strade Bianche lesz, amit a Tirreno követ, amin most úgy tűnik, Alberto Contador és Chris Froome is rajthoz áll. Utána még elindul a Milánó-Sanremón, majd egy hosszú szünet következik, egészen az Amstel - Flèche Wallone - Liège-Bastogne-Liège tripla követ. A főpróba idén is a Dauphiné lesz.
A magaslati edzőtáborokat idén is nagyon komolyan veszi. Jelenleg is együtt készül az Astana többi tagjával Calpéban, a Costa Blanca közepén, de az Ardennek triplája és a Dauphiné előtt is megy majd olyan helyre, ahol kevesebb az oxigén.
A naptár nagy hibapontja, hogy nincs benne a Giro. „Szeretnék visszatérni az olasz körre, és ismét megnyerni. Különleges verseny számomra. – nyilatkozta még novemberben a Cycling Weeklynek. – „Szerintem több értelme van, hogy 2016-ban próbáljam meg.”
Érdekes lesz látni, melyik terv válik be jobban: a végig versenyző Contadoré, az övé, vagy valamelyik átmenet.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés