Nehéz megmondani, mi a legideálisabb felkészülési program egy Tour de France-ra. Van, aki a minél több versenykilométerre esküszik. Mások viszont úgy gondolják, sokkal többet ér, ha edzőtáborokban, a lehetőségekhez képest tökéletes, és jól kiszámítható körülmények között készülhetnek. Kétségtelenül utóbbi kategóriába tartozik a francia kör címvédője, Vincenzo Nibali.
Az olasz tavaly 45 versenynappal a lábában érkezett Yorkshire-be, a Tour rajtjára. Mint kiderült, épp eléggel, noha a Dauphinén még úgy tűnt, mindez kevés lesz. Idén még bátrabb, jelen állás szerint mindössze 30 lesz a lábában Utrechtben.
A szicíliai február 4-én, Dubaiban kezd (az Eurosporttal együtt), amit az ománi kör követ. Első európai viadala a Strade Bianche lesz, amit a Tirreno követ, amin most úgy tűnik, Alberto Contador és Chris Froome is rajthoz áll. Utána még elindul a Milánó-Sanremón, majd egy hosszú szünet következik, egészen az Amstel - Flèche Wallone - Liège-Bastogne-Liège tripla követ. A főpróba idén is a Dauphiné lesz.
Tour de France
"A duplával más szintre kerülnék"
07/01/2015 08:48
A magaslati edzőtáborokat idén is nagyon komolyan veszi. Jelenleg is együtt készül az Astana többi tagjával Calpéban, a Costa Blanca közepén, de az Ardennek triplája és a Dauphiné előtt is megy majd olyan helyre, ahol kevesebb az oxigén.
A naptár nagy hibapontja, hogy nincs benne a Giro. „Szeretnék visszatérni az olasz körre, és ismét megnyerni. Különleges verseny számomra. – nyilatkozta még novemberben a Cycling Weeklynek. – „Szerintem több értelme van, hogy 2016-ban próbáljam meg.”
Érdekes lesz látni, melyik terv válik be jobban: a végig versenyző Contadoré, az övé, vagy valamelyik átmenet.
Tour de France
Aranypedál 2014: Az év szakasza
22/12/2014 18:28
Tour de France
"Froome-nak a Tour a megfelelő"
21/12/2014 16:06