Beszéltek, beszélnek, és beszélni fognak róla.
Mert Vincenzo Nibali mellett edzője, Paolo Slongo is komolyan gondolja a Giro-Tour duplát.
Alexander Vinokourov viszont nagyon nem támogatja az ötletet.
Tour de France
Nibali: 30 versenynap a Tourig
13/01/2015 14:58
Döntés, az Astana november végi edzőtáborában.
Ott kell meggyőzni Vinot, aki a hírek szerint hajlandó lenne 2020-ig szóló 15 millió eurós szerződést kínálni Nibalinak.
A Giro és Tour útvonalát már ismerjük. Ennek fényében érdekes kérdés, Slongo milyen tervek alapján készülne a 2015-ös idényre?
"Rövidebb lenne a téli felkészülése, és jóval később kezdene el tekerni. Ha arról beszélünk, hogy Vincenzo mindkét nagy körön rajthoz áll, ez lenne az alap. Ami biztos, januárban nem látnánk versenyezni, de februárban is alig. A Tirrenon például indulna, de nem győzelmi szándékkal. Akármit csinálna a tavasz folyamán azt azért tenné, hogy a Girora tökéletes formába kerüljön. A rangos egynaposokat valószínűleg hagynánk is".

Nibali és Vino július 27-én Párizsban

Fotó: Eurosport

De mi lenne a két nagy kör közötti 34 napos szünetben? "Inkább egy hosszabb edzőtábor, mint hogy versenyezzen. Meg kellene próbálnunk, magas szinten tartani a formáját. Teljesen más lenne a feladatunk, mint idén. A Dauphinét követően még volt némi lemaradásunk, de a Tourra tökéletes formában érkezett".
Ami fontos, Slongo hisz a duplában. A három nagy körön való részvételt viszont nem érzi reálisnak. Pontosabban, rajthoz lehetne állni, de győzelmi esélyek szerinte a Vueltán már nem lennének.
És a Giro? Ott mégiscsak lesz egy 59,2 km-es ITT, ami azért tisztán Froome-nak kedvez. Az elmúlt 2-3 szezon hosszú időfutamaiból kiindulva a Gazzettánál úgy számolnak, a brit akár 2 percet is adhatna Nibalinak. Ami nem kevés. Még akkor sem ha azt követően, még lenne 7 szakasz a különbség ledolgozására.
Nem lesz könnyű meggyőzni Vinokourovot...
Nincs sok idő a pihenésre
Utoljára Marco Pantani volt képes megcsinálni a Giro-Tour duplát. Az 1998-ban az év első két háromhetese között 34, a Tour-Vuelta kettős között pedig 57 napot lehetett pihenni. Idén ugyanez a két szám: 34 és 27 volt. Pont, mint a következő szezonban.
Tour de France
"A duplával más szintre kerülnék"
07/01/2015 08:48
Tour de France
Aranypedál 2014: Az év szakasza
22/12/2014 18:28