Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Froome: Mégis Tour?

Eurosport
Eurosport

Publikálva 06/11/2014 - 20:12 GMT+1

Lehetséges, hogy inkább a Tour-Vueltát fogja bevállalni a francia kör 2013-as győztese.

Fotó: Eurosport

Két héttel ezelőtt, a jövő évi Tour de France útvonalának nyilvánosságra hozatala után Chris Froome azonnal kritikus hangnemre váltott, mondván túlságosan kevés benne az egyéni időfutam (csupán szűk 14 km), így komolyan el kell gondolkodnia azon, hogy rajthoz álljon-e, vagy inkább kipróbálja magát a Girón és a Vueltán. Igaz, néhányan már akkor felvetették, csupán a szervezőknek üzent, mondván nem tetszik neki a kronó ilyen rövid kiadása, de végül úgyis ott lesz Utrechtben, a nagy rajton.
A mai L'Équipe ez utóbbit erősíti meg. A 100. francia kör első helyezettje tegnap elrepült Dél-Afrikába, ahol a szokásos vakációján vesz részt, ám utána – szakítva a hagyományokkal – Ausztráliába teszi át székhelyét, ahol Richie Porte-tal kezdi meg a felkészülést.
Az újság szerint még nem eldöntött tény, hogy mi lesz a jövő évi programja, de úgy tűnik, sikerül meggyőzni, hogy mégis ott a helye a Franciaországban. Egyrészt, ha valóban a Girót favorizálná, már javában edzenie kellene. Ennél nyomósabb érvek is vannak: Froome nagyon nem kedveli a hideget, márpedig az elmúlt két év Girója sok mindenről maradt emlékezetes, csak a kánikuláról nem. Szintén közismert, hogy tavasszal, az allergiaszezonban akadtak már nehézségei, ami veszélybe sodorná a jó szereplését az olasz körön. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy egészen két héttel ezelőttig folyamatosan arról beszélt, hogy Tourból szeretne minél többet nyerni, valamint arról sem, hogy sokan megfutamodásnak tekintenék, ha kikerülné a nagy összecsapást Contadorral, Nibalival és Quintanával.
Ettől még benne van a pakliban, hogy jövőre (is) duplázni fog háromhetesekből: állítólag nemrég beszélt Javier Guillennel, a Vuelta igazgatójával, aki arról tájékoztatta, hogy szerepel egy 35-40 km hosszú, sík egyéni időfutam a jövő évi spanyol kör útvonalában, amelynek prezentációja csupán január elején lesz.
Contador a Giro-Tour duplára hajtA Vuelta címvédője a spanyol szurkolók nagy bánatára bejelentette, szeretné véghezvinni azt a bravúrt, ami legutóbb 1998-ban, Marco Pantaninak sikerült: megnyerni az olasz és a francia kört is. Ez viszont azt is jelenti, hogy 2015-ben nem vesz részt a spanyol háromhetesen...
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés