Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Sima lábat ért a győzelem, de Roglič nem akart üzenni Pogačaréknak

Bodnár Gergő

Publikálva 10/03/2023 - 11:34 GMT+1

Primož Roglič október 11-én még a korházi ágyról posztolt egy képet a vállműtéte után, március 10-én már szakaszt nyert. Ami külön öröm számunkra, hogy ebben a győzelemben vastagon benne volt Valter Attila is. Ráadásul Van Aert sem sérült meg komolyabban, pedig elég nagyot esett a Tirreno csütörtöki szakaszán.

Van Aert bukott, Roglič megvillant a Tirreno 4. szakaszán

Tényleg azt mondtam, hogy amennyiben nyerek egy szakaszt, leborotválom a lábamat. Szóval megvan az esti program.
Ezt mondta még a Tirreno-Adriatico csütörtöki szakasza után Primož Roglič, aki a negyedik idei versenynapján egyből győzni tudott. Talán még saját magát is meglepve egy kicsit, hisz az alaptaktika szerint a Jumbo-Visma tegnap Van Aertért dolgozott.
Pedig sokáig úgy volt, hogy csak egyszer látjuk a Giro előtt, ehhez képest egy hete kiderült, hogy Valter Attilával együtt ott lesz a Tirrenón.
„Az ember nyilván mindig mindent megtesz, de kicsit engem is meglepett ez a győzelem” – mondta Roglič.
„Úgy éreztem, hogy valóban készen állok a versenyzésre, de szakaszt nyerni azért egészen más dolog. A tavalyi vállműtétem miatt azért voltak bennem kérdések, még akkor is, ha az edzőtáborban minden szükséges munkát elvégeztem.”
A Jumbo-Visma szlovén versenyzője október 11-én még a korházi ágyról posztolt egy képet a vállműtéte után, március 10-én már szakaszt nyert. Ami külön öröm számunkra, hogy ebben a győzelemben vastagon benne volt Valter Attila is.
„Tényleg az utolsó pillanatban döntöttem a részvétel mellett, de úgy éreztem, hogy jönnöm kell, mivel szükségem van arra a terhelésre, amit a versenytől kaphatok” – mondta Roglič, aki a pénteki hegyibefutós szakasz előtt csak 6 másodpercre van a kék trikós Kämnától.
„Viszont szó sincs arról, hogy Pogačarnak vagy Vingegaard-nak szerettem volna üzenni. Simán csak jó látni, hogy a sérülés után rendben vagyok, beépült a Teidén elvégzett munka, és még mindig fel tudom venni a ritmust a legjobbakkal.”
Mivel az elmúlt napokban a holland sajtóban folyamatosan a feltűnően szőrős lábáról cikkeztek, Roglič természetesen megkapta a borotválásra vonatkozó kérdéseket.
picture

Primoz Roglic

Fotó: AFP

„Az volt a megállapodás, hogy amennyiben nyerek egyet, leborotválom a lábam, viszont nem nekem kell feltakarítanom magam után” – mesélte mosolyogva a sajtótájékoztatón.
A Jumbo-Visma egyébként majdnem tökéletes napot zárt, hisz Olav Kooij a Párizs-Nizzán tudott sprintet nyerni, viszont ott van Wout van Aert bukása, ami a közelgő tavaszi egynaposok fényében azért sokakat megijesztett.
„Szerencsére nem ütöttem meg magam komolyabban, csak horzsolásaim vannak, szóval tudom folytatni a versenyt” – mondta Van Aert.
”Versenybaleset történt, próbáltam elmenni Tom mellett, hogy felzárkózzak a csapatomhoz, de véletlenül összeértünk. Ilyen helyzetek azért előfordulnak a mezőnyben.”
(Wielerflits.nl)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés