Megfontolt és őszinte.
Nagyjából így lehetne jellemezni Fred Wright első és egyetlen hosszabb válaszát Primož Roglič vádjaira. Aki nem tudná: a szlovén a Vuelta 16. szakaszán, a célegyenesben akadt össze Wrighttal, a bukásban összeszedett sérülései miatt pedig fel kellett adnia a versenyt.
Ezek után a Jumbo-Vismával közösen kiadott sajtóközleményben azzal vádolta meg a britet, hogy ő okozta az esést, holott a különböző szögből mutatott felvételek alapján Wright nem váltott irányt, mint ahogy azt Rogličék állítják.
Országúti Világbajnokság
Vb-aranyát is elvehették volna, végül „csak” százezrekbe fájt a bajnok túl hosszú zoknija
TEGNAP - 10:56
Wright megfontoltan nem ment bele a szópárbajba, egy rövid, visszafogott nyilatkozatot adott, amiben úgy fogalmazott, szomorú az eset miatt és nem érzi fairnek a szlovén szavait, de megérti, hogy Roglič csalódott. Most a Rouleurnek picit hosszabban is értékelt, és minden bizonnyal lezárta a témát.
„Mostanra eljutottam arra a pontra, hogy egyszerűen túl sok lett az egész őrületből. Függetlenül attól, hogy pozitív vagy negatív hangok érkeztek felém, csomó ember úgy beszél, mintha szakértő lenne. Körülbelül olyan, mint amikor a haverjaim a fociról okoskodnak.
Amikor az egész megtörtént, még nem volt belőle ügy, csak szeptember 9-én, a Jumbo-cikk után. Bevallom, hiába lettem második a 19. szakaszon, nem aludtam túl jól azon az éjszakán. Nagy mélységeket és magasságokat éltem át. A befutó után általában interjúkat adunk, de a csapatunk médiásai gondoskodtak arról, hogy senkivel ne beszéljek.
Fogalmam sem volt, mi történt, aztán felvittek a buszra és megmutatták a cikket. A Twitter persze felrobbant, én viszont leültem a sajtósunkkal és együtt írtuk meg a rövid válaszomat. Tudtam, hogy mit akarok mondani és csak az volt a célom, hogy annyiban hagyjam a dolgot. Furcsa helyzet volt, folyamatosan bombáztak a különböző üzenetekkel, néha minden forgott körülöttem.”

Fred Wright

Fotó: Getty Images

Most, két héttel az eset után picit talán már nyugodtabb a szitu, de a lényeg nem változott.
„Semmilyen kapcsolat nem volt köztem és Primož közt azóta sem, nem beszéltünk. Úgy gondolom, a szakasz után azonnal a zsűrihez kellett volna menniük, akik eldönthették volna, mi az igazság, ehelyett ezt tették.
A versenytársak, csapatvezetők, stábtagok véleménye a legfontosabb a számomra, és nagyon jól esett, hogy sokan odajöttek hozzám és a támogatásukról biztosítottak. Elég sokan mondták, hogy remélik, jól vagyok, mert ez az egész egy baromság, ráadásul a Twitter-huszárok csak egymásra próbáltak kontrázni.”

Roglic bukása a 16. szakaszon, ami miatt végül feladta a versenyt

A Vuelta egyébként is tanulságos volt számára, hiszen egyszer lett második, kétszer harmadik és kétszer negyedik, az emelkedős befutók mellett pedig a sík sprintekben is megmutatta: számolni kell vele.
„Bár nem vagyok igazi sprinter, sokat fejlődtem. Türelmesebb lettem és egyre jobban érzem a helyezkedést, az időzítést. Örülök, hogy többször szabadkezet kaptam a Touron és a Vueltán is, a Vuelta 19. szakaszán pedig a karrieremben először dolgozott értem a csapat, teljesen furcsa érzés volt.”
A helyzet pedig az, hogy Wrightnak kifejezetten fekszik a világbajnoki pálya, így Wollongongban a britek rá és Ethan Hayterre építhetik a taktikát.
„A kapitány Ethan, de én leszek a bármikor kijátszható ütőkártya. Hasonlóan rövid és intenzív emelkedőt kell megtennünk tizenkétszer, mint amilyenekből a Vueltán is bőven volt részünk. A formám szempontjából nem kérdés, hogy minden összejöhet.
Egyáltalán nem zavar, hogy nincs még profi sikerem, pedig a közösségi média nagy nyomást helyez rám. Tavaly még jóformán az élmezőny közelében sem jártam, ehhez képest érzem a fejlődést idén. Nincs rajtam stressz, mert ha kényszeresen hajszolnám a győzelmet, annál kisebb eséllyel jönne össze.”
Forrás: Rouleur
Országúti Világbajnokság
Valter Atiéknak fogalmuk nem volt, hol állnak a vb-n, Pogačar és van Aert kiakadt
28/09/2022 - 08:03
Országúti Világbajnokság
Van der Poel pénzbüntetést kapott, már repülhet is haza
26/09/2022 - 07:58