Bár a szezon nagy célja egy bukást követően nem jöhetett össze számára, Roglic visszatért és olimpiai bajnoki címmel javított az idényén. A siker annyira boldoggá tette, hogy még egy kis viccelődés is belefért a győzelmi interjúban.
„Gyönyörű ez (az érem), amúgy meg elég nehéz. Nem is tudtam, hogy ennyire.”
Primoz Roglicot nem gyakran halljuk viccelődni egy interjú során, így ha megteszi, biztosak lehetünk benne, hogy valami nagy dolog történt. Persze szerdán minden oka meg is volt az örömre a szlovén versenyzőnek, hiszen aranyérmet szerzett a tokiói olimpia időfutamán. Úgy, hogy győzelme igazából egy pillanatig nem volt kérdéses, végül bő egy perces különbséggel verte meg a második helyen záró csapattársát, Tom Dumoulint.
Olympic Games
A furcsa szervezés tette tönkre a Quick-Step versenyzőjének olimpiáját
11/08/2021 14:45
Sőt, ha rajta múlott volna, egy ráadás kört is simán megy a pályán, 300 méterrel a cél után a szervezők alig bírták megállítani.
Úgy indultam el, hogy nincs veszítenivalóm. Az első kilométertől mindent beleadtam és kitartottam a végéig. Ez volt a feladatom és jól végeztem el. Végül elég volt az aranyhoz.”
Mindezt ráadásul azután érte el, hogy alig három héttel ezelőtt bukott a Tour de France harmadik szakaszán, napokkal később pedig kénytelen volt feladni a versenyt, ami a szezon nagy célja volt számára. Az elmúlt években már nem először érte ilyen balszerencse, idén például a Párizs-Nizza megnyerését is egy esés miatt bukta el az utolsó szakaszon.
„Nagyon nehéz nyugodtnak maradni, ha a dolgok nem úgy mennek, ahogy eltervezted. Keményen dolgoztam és mindig próbáltam hinni abban, hogy még mindig ugyanaz a Primoz vagyok és minden sikerülhet.”

Primoz Roglic

Fotó: AFP

Roglic nem adta fel, már a Tourt otthagyva is megígérte, hogy az olimpiára ismét formába kerül. A mezőnyversenyen ugyan a szlovén csapat inkább Pogacarért dolgozott, az időfutam után nyugodtan mondhatjuk, hogy ehhez tartotta magát.
„Tényleg nagyszerű érzés azután a sok rossz dolog után, ami rendszerint az utolsó pillanatokban történt velem. Minden munka, amit én, a családom vagy a környezetem beletett ebbe, kifizetődött. Nyertem egy aranyérmet és olimpiai bajnok lettem.”
De vajon elcserélné-e ezt az eredményt egy Tour-győzelemre? A Jumbo versenyzője szerint az ilyen kérdéseknek nincs túl sok értelme.
A kerékpárban hülyeség összehasonlítani dolgokat. Mindent elképesztően nehéz megnyerni, még egy házad körüli versenyt is. Minden eredmény különleges, ahogy ez is, én pedig boldog vagyok vele.”
Az idény viszont ezzel nem ért véget a szlovén számára, hiszen rövidesen a Vueltán is rajthoz áll majd, hogy zsinórban harmadjára próbálja meg megnyerni a versenyt. Nem lesz viszont egyszerű dolga, hiszen Spanyolországban a Giro-győztes Egan Bernal, és talán Tadej Pogacar is az ellenfelei között lesz.
Az idény eddigi részét elnézve nem fogunk unatkozni a szezon utolsó háromhetesénsem.
Forrás: Velonews
Olympic Games
Minden apa ilyen udvarlót szeretne a lányának - Filippo Ganna, aki aranyig vitte a pályaválogatottat
05/08/2021 18:20
Olympic Games
Döbbenetes utolsó körös fordítás az aranyért, és bukással eldőlő bronzmeccs a pályakerékpárosoknál
04/08/2021 10:03