Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Giro 2022 - Ilyenek lesznek a magyarországi szakaszok

Bodnár Gergő

Publikálva 03/11/2021 - 17:15 GMT+1

Hivatalosan is bemutatták a jövő évi Giro három magyarországi szakaszát, tényleg a második napon lesz a budapesti időfutam.

Il Trofeo senza Fine

Fotó: AFP

A budapesti nagy rajt pár napja már biztos volt, ma viszont az is kiderült, hogy milyenek lesznek pontosan jövő májusban a magyarországi szakaszok.

Akárcsak tavaly, 2022-ben is három napot tölt nálunk a Giro d’Italia mezőnye, de a korábbi tervekkel ellentétben nem időfutammal, hanem egy egész hosszú, Visegrádon záruló szakasszal rajtol a verseny. A második napra került a rövid budapesti egyenkénti, a harmadik szakasz pedig Kaposváron rajtol, és Balatonfüreden ér véget.
Nézzük részletesen, milyenek lesznek jövő májusban a Giro magyarországi szakaszai!
  • 1. szakasz (2022. 05. 06.) | Budapest-Visegrád | 195 kilométer
Nincs meglepetés, ahogy arról már előzetesen is lehetett olvasni, tényleg nem időfutammal, hanem egy „rendes” mezőnyszakasszal indul a Giro. A nyitószakasz Budapesten, a Hősök terén rajtol, majd egy egészen hosszú lassú rajt után a mezőny elindul Székesfehérvár irányába, Esztergom érintése után pedig jöhet az emelkedős befutó a Visegrádi Fellegvár mellett.
  • 2. szakasz (2022. 05. 07.) Budapest | egyéni időfutam | 9,2 kilométer
Nem maradunk időfutam nélkül, a bő 9 kilométer hosszú budapesti egyenkénti a második napra került. A 2020-as tervekhez hasonlóan a mezőny a Hősök teréről rajtol, majd az Andrássy úton halad a belváros és a Duna irányába, majd a Ponty utca érintése után jöhet az emelkedős budai befutó a Szentháromság téren.
  • 3. szakasz (2022. 05. 08.) Kaposvár-Balatonfüred | 201 kilométer
A harmadik elég hosszú, 201 kilométeres szakasz már nem Budapesten, hanem Kaposváron kezdődik (ebben a városban van a Kometa központja), majd a nagykanizsai és a tihanyi részhajrá után jöhet a befutó Balatonfüreden. Elnézve a szintrajzot, ez a Balaton miatt egyrészt egy elég szép, másrészt szinte biztosan mezőnyhajrát hozó szakasz lehet.
Grande Partenza 2022

Szicíliai folytatás és a további szakaszok

A mezőny a 2020-as terveknek megfelelően három napot tölt Magyarországon, majd a Giro egy nap szünet (és utazás) után Szicílián folytatódik. Még nem hivatalos, de elég valószínű, hogy a 4. szakaszon rögtön jön az Etna, vagyis a pihenőnapot követően azonnal hegyi befutós nap várhat a mezőnyre.
Az RCS Sport idén rendhagyó módon öt részletben mutatja be az útvonalat, legközelebb november 8-án tartanak egy prezentációt, ahol a hírek szerint a sík (mezőnyhajrás) szakaszokat ismerhetjük meg. Az utolsó etap helyszínét és a komplett útvonalat november 11-én hozzák nyilvánosságra.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés