Befejezte az idei évet, vagy már elkezdte a következőt? Igazából mindegy is, egy biztos, korábbi rózsaszín trikósként Valter Attila tegnap – Saganhoz, Gannához vagy Bernalhoz hasonlóan - ott lehetett az első alkalommal megrendezett Giro kritériumversenyen, Dubajban, és ha már ott volt, a Cyclingnews munkatársa ki is kérdezte Atit a 2022-es magyarországi Giro-rajtról.

„Rengeteg üzentet kaptam a héten, ha mindenki kint lesz az utcán azok közül akik rám írtak, már sokan leszünk” – mondta Valter Attila.

Giro d'Italia
Lengyel Tomi: "Idén minden magyar bizonyította, hogy helye van a Girón"
20 ÓRÁJA
„Ha a Tour mezőnye minden évben elmegy a házad előtt, akkor lehet, hogy nem vagy annyira felpörögve a hírtől, és arra az időre keresel magadnak valami más programot, de nálunk a többség még nem látott élőben kerékpárversenyt, szóval biztosan sokan kijönnek majd szurkolni.”
A szerdai útvonalbemutatón is elhangzott, Magyarország talán nyert is azzal, hogy 2020-ban a járvány miatt nem lehetett megrendezni a nagy rajtot. Akkor még sokan egy magyar indulóban, és Sagan részvételében bíztak, de most már itt vannak az eolós srácok, és persze az idén 3 napot rózsaszínben töltő Valter Attila.
„Az RCS Sport részéről is elhangzott, hogy az ország talán jobban járt a halasztással. Akkor is nagyon vártuk a rajtot, de most talán minden egy kicsit más lesz. Többen nézik a kerékpársportot, ezért lehet nagyobb érdeklődéssel számolni. Akkor még én sem jártam Girón, újonc lettem volna, most viszont már volt rajtam a maglia rosa is, szóval a motivációt illetően nem lesz gond.”
A három magyarországi szakasz útvonalát szerdán jelentették be hivatalosan, és sokakat meglepve a nyitónap nem egy időfutam, hanem az emelkedős visegrádi befutó lesz. A 9.2 kilométeres egyenkénti a második napra került, a harmadik (várhatóan mezőnyhajrát hozó) szakasz végén pedig Balatonfüreden lesz a befutó.
https://i.eurosport.com/2021/11/07/3250279.jpg
„Ismerem a visegrádi emelkedőt, az tényleg egy nagy szép befutó lesz. Nyugodtan mondhatom, hogy nekem való, mert tényleg sokat járok arra. Ötven kilométerre lakom tőle, szóval jövőre is sokat tudok majd edzeni rajta. Nem túl rövid, de elég hosszú egy sprinternek, szerintem 7-8 perces mászás lesz, picit olyan Alaphilippe-es emelkedőnek mondanám. Fekszik nekem, jobb ez a kezdés számomra, mintha a füredi sprinttel vagy az időfutammal indulnánk.”
A Giro egy hatalmas lehetőség az ország számára, egyúttal sok fiatal juthat komoly motivációhoz azáltal, hogy testközelből láthatja majd a sztárokat.
„Nyár elején, a Giro végeztével, rengetegen akarnak kerékpározni, de ha a fiataloknak nem lesz esélyük hol megmutatni magukat, akkor egy év elteltével minden elfelejtődik. Fel kell készülnünk arra, mi van akkor, ha tényleg sok gyerek választja ezt a sportot. Akkor például több edzőre lesz szükségünk. Én a magam részéről mindent megteszek azért, hogy a teljesítményemmel motiváljam őket, vagy akár tanácsokat adjak nekik.”
Kerékpár
„Valter Attila nagyon hamar, elég komoly eredményeket érhet el”
17/11/2021 10:41
Kerékpár
Cavendish és a többiek: Top5 átigazolás az idei szezonból
15/11/2021 09:03