Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nápoly visszatér, megint lesz Scarponi-emléknap – itt vannak a 2022-es Giro dombos szakaszai

Bodnár Gergő

Publikálva 09/11/2021 - 14:04 GMT+1

Jövőre Nápoly mellett Genovában és Torinóban is lesz befutó, a Giro mezőnye a 10. szakaszon emlékezik meg Michele Scarponiról.

Valter Attila

Fotó: AFP

A három magyarországi szakasz, és a várhatóan mezőnyhajrát hozó napok után kedden a Giro dombos, vagy rövid hegyi befutós szakaszait is bemutatták.


A többlépcsős prezentáció harmadik állomása után kiderült, hogy ismét lesz Scarponi-emléknap, méghozzá a 10. szakaszon, amikor a Giro mezőnye előbb érinti Filottranót, majd a 2017 áprilisában elhunyt olasz versenyző szülővárosába, Jesibe érkezik.
Nápoly 2013 után látja vendégül újra az olasz körversenyt, ismét lesz befutó Genovában, illetve 5 rövid emelkedő megmászása után Torinóban is. De az egyik legextrább nap – legalábbis szintrajz alapján - a 19. szakasz lehet. A harmadik hét végén ugyanis a castelmontei szentélynél lesz a befutó, egy picivel több, mint 7 kilométer hosszú, átlagosan 7.8%-os emelkedő végén.
Tegnap az is kiderült, hogy a balatonfüredi mellett további 5 sprintbefutót hozó szakasz vár a mezőnyre, az utolsó mezőnyhajrás nap pedig a trevisói lesz (18. szakasz), hisz a hírek szerint a 2022-es Giro egy veronai időfutammal zárul.
A jövő évi olasz kör hegyi befutós szakaszait szerdán, a komplett útvonalat és a zárónapot pedig november 11-én mutatják be.
7. szakasz: Diamante - Potenza
7.szakasz
8. szakasz: Napoli - Napoli
8.szakasz
10. szakasz: Pescara - Jesi
10.szakasz
12. szakasz: Parma - Genova
12.szakasz
14. szakasz: Santena - Torino
14.szakasz
19. szakasz: Marano Lagunare - Castelmonte
19. szakasz
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés