Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Evenepoel feladta, Almeida feltámadt

Bodnár Gergő

Publikálva 27/05/2021 - 09:55 GMT+2

Remco Evenepoel lejtmenetben bukott a Giro szerdai szakaszán, és bár célba ért, nem tudja folytatni a versenyt.

Remco Evenepoel

Fotó: Twitter

Joao Almeida szárnyal, Remco Evenepoel viszont feladta a Girót. A belga sajtó által alaposan „körülsztárolt GT-újonc versenyző sérülés (de nem súlyos sérülés) szállt ki az olasz körről, amit tényleg szeretett volna befejezni. Már csak a milánói egyenkénti miatt is. Erről még a keddi pihenőnapon mesélt, miután 27 percet kapott a rövidített királyszakaszon Egan Bernaltól.

„Olvassátok vissza a nyilatkozataimat, amiket a nagy rajt előtt adtam. Én akkor sem álltam bele a sajtó által gerjesztett őrületbe. Ez a srác januárban még csak úszni tudott, 9 hónapot kihagyott, kettőt készült rendesen, egyszerűen nem volt reális elvárás tőle, hogy versenyben legyen az összetettért. Háromszor jártam már Lourdes-ban, de még nem láttam csodát.”
Ezt mondta Remco Evenepoelról még a keddi pihenőnapon Patrick Lefevere, miután a papíron első számú embernek tartott belga versenyző 27 percet kapott a rövidített királyszakaszon. Vagyis teljesen elszállt az összetettet illetően. Annak, hogy valami nincs teljesen rendben a GT-újonc belga versenyzővel, már a mini strade bianchés szakaszon is voltak jelei, majd a Zoncolanon már jött egy komolyabb hátrány, a hétfői szakasz pedig minden kérdésre választ adott.
Lefevere már korábban is tett rá utalást, hogy hiába a milánói időfutam, egy bizonyos Filippo Ganna miatt azért ott sem „biztos” a győzelem, így meg kellene fontolni Evenepoel pihentetésének lehetőségét. Azaz nem lenne butaság kivenni a Giroról. Maga a belga versenyző nyomni akarta tovább, de az élet közbeszólt. A tegnapi szakaszon a nibalis-bukásban ő is komolyan benne volt, előbb maga Evenepoel szállt bele szalagkorlátba (pedig a lejtmenetben egész óvatosan, a sor végén jött), majd Nieve kapta telibe hátulról.
A szakaszt ugyan befejezte (36 percet kapott), de a Girót nem tudja folytatni.
"Nem tudom mi történt pontosan előttem, ennek a bukásnak nem szabadott volna megtörténnie. Mikor a lefelében beértem egy kanyarba, hirtelen megláttam néhány versenyzőt a földön feküdni” – mesélte Evenepoel, aki a bal könyökét kifejezetten csúnyán beütötte.
„Nem tudtam jobbról előzni, így maradt a másik oldal, és a szalagkorlát. Egyszerűen képtelen voltam elkerülni a balesetet. Nincsenek töréseim, de rengeteg zúzódást szereztem. Az orvosi stábbal abban maradtunk, hogy ebben az állapotban nincs sok értelme folytatni a Girót, most inkább hazarepülök Belgiumba, hogy ott elvégezzenek még néhány vizsgálatot. Aztán majd meglátjuk, mikor ülhetek legközelebb kerékpárra. Nem jó érzés kiszállni, főleg nem az első háromhetesemen, de összességében szép élmény volt ez a Giro. Remélem, hogy egy nap újra visszatérhetek ide. Köszönöm a segítséget az összes csapattársamnak.”
picture

Remco Evenepoel

Fotó: Twitter

Miközben Evenepoel feladta a Girót, a tavalyi negyedik helyezett Joao Almeida valósággal feltámadt, és újra játékba került. A Borával és az UAE-vel is hírbe hozott portugál versenyző (aki Lefevere szerint az idény végén biztosan elhagyja a csapatatot), hétfő reggel még 13 percre volt a rózsaszín trikótól, a Sega di Ala után viszont már nyolcadik, 8.45-ös hátránnyal.
És igazság szerint a Vlasov-Bardet-Carthy hármasnál jobban is mozgott az elmúlt két nap során, miközben nagyon komoly számokat hoz a hegyeken. Almeida igazából eddig csak kétszer, a sestolai szakaszon (amikor Valter Ati átvette a rózsaszín trikót), és a mini strade bianchés napon kapott sokat Bernaléktól. Utóbbi szakaszon ugye nem erőből szakadt le, hanem meg kellett állnia Evenepoelhoz. Ezen a két szakaszon gyűjtött be 7 percnyi hátrányt.
Most viszont úgy állunk, hogy ha Almeida végig bírni fogja az utolsó hetet, még a dobogó sem elérhetetlen számára.
Mostantól legalább nincs kérdés a Quick-Stepnél, és végre a belga sajtó is megnyugodhat. Remco Evenepoel rózsaszín trikó és szakaszgyőzelem nélkül fejezte be élete első háromhetesét.
HLN.be
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés