Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A szombati időfutam, ahogy a magyar versenyzők látták

Bodnár Gergő

Frissítve 09/05/2021 - 10:48 GMT+2

Dina Marci és Valter Attila értékelése arról, milyen volt belülről a Giro d’Italia szombati nyitószakasza.

Valter Attila

Fotó: facebook

Szombat délután valamivel fél négy előtt Dina Marci, húsz perccel később pedig Valter Attila is elkezdte a 2021-es Girót. A táv rövidsége miatt nem tekertek egy időben a pályán, de ettől még tény: két magyar is ott volt a mezőnyben, és teljesítette a 8.6 kilométer hosszú egyenkéntit.

Nem itt dőltek el a lényegi kérdések, ez még csak egy rövid, „bemelegítő” szakasz volt, ennek ellenére mindkét magyar versenyzőt megkértük arra, hogy meséljen egy picit a torinói időfutamról.
„Nagyon jó érzés volt ekkora tömeg előtt versenyezni, ennek a szakasznak tényleg volt hangulata” – mesélte Dina Marci a nyitószakasz után.
„Bár számomra nem befolyásol semmit a hátrány és a helyezés, mégsem éreztem annyira jónak az időfutamot. Pár kanyarban otthagytam némi időt, egy kicsivel tudtam volna jobbat. De semmi értelme nem lett volna kockáztatni, 5 másodperccel jobb időt nem ér meg egy bukás. Ezt így gondoltam én is, és ezt mondta a sportigazgatóm.”
Marci kereken 10.00-ás idővel teljesítette a pályát, de azt már előre jelezte, hogy nem vár sokat a naptól, és neki nem itt kell jól mennie.
„Nyilván nem az összetettért jöttem, ezért semmit nem változtat a helyzetemen, ha picivel jobbat megyek.”
picture

Dina Marci

Fotó: Twitter

„Nekem elég kemény volt az a pálya, szinte tíz perc pokol” – írta a 9.40-es idővel záró Valter Attila, nem sokkal az időfutam vége után.
„Egész jól kezdtem, nem kockáztattam, a végére viszont picit elfogytam, de ez várható volt. Az Alps óta direkt nem végeztem komoly edzésmunkát azért, hogy frissebb legyek a rajtra, és jól menjek a harmadik héten. Ehhez meg be kellett vállalni, hogy némileg „túlpörgök”.
Ati arra a hírre, miszerint a szombati élő adásban sajnos egy pillanatra sem látszott, ennyit írt:
„Remélhetőleg fogtok még látni eleget, azon vagyok. Most annak örülök, hogy megint itt lehetek a Girón, és végre elkezdtük a versenyzést.”
Ma jön az első „igazi”, várhatóan mezőnyhajrával záruló szakasz, mi pedig kezdhetjük figyelni a mezőnyben a Valter-Dina párost.
Attilát a 127-es, Marcit meg a 114-es rajtszámmal keressük.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés