Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Valóságshow helyett inkább a sövénynyírás - Ganna nem szeretne sztár lenni, de a Giróra visszatérne

Eurosport
Eurosport

Publikálva 13/01/2021 - 10:04 GMT+1

Gannának óriási szerencséje volt a vírussal. Gondoljunk csak bele, mi van akkor, ha pont Giro-rajtja előtt betegszik le.

Fotó: Eurosport

A vírussal óriási szerencséje volt. Hisz gondoljunk csak bele, mi van akkor, ha pont Giro-rajtja előtt betegszik le. Kimarad (!) négy emlékezetes szakaszgyőzelem és lecsúszik a rózsaszín trikóról.Úgy pedig az év legjobbjai szavazás során sem került volna elő a neve.

"Szerencsém volt vírussal, mert igazából csak három napig voltam padlón miatta. Elég magas, 39 fokos lázam volt, és úgy éreztem magam, mint akinek az összes csontját eltörték" - meséli Filippo Ganna, aki 7 győzelemmel zárta a 2020-as szezont. 
"De aztán elég gyorsan rendbejöttem, igaz nagyjából egy hétig nem éreztem rendesen az ízeket. Aztán egyik reggel megkóstoltam az ajándékba kapott szarvasgombát, és ott már jöttem az ízek. Akkor jöttem rá, hogy kezdek teljesen rendben lenni. Addig nagyjából olyan voltam, mint egy dugóba ragadt Ferrari, amely menne ezerrel, csak épp nem tud megindulni."
Mit csináltál otthon a betegség alatt?
Szenvedtem. Próbáltam későn kelni és későn enni, aztán nyomtam a Fortnite-ot, amikor meguntam, mentem ki a kertbe a kutyákhoz. Anyu főzött rám, azzal nem volt gond, amikor meg segíteni kellett és már jól voltam, befogtak a ház körüli munkákba. A sövénynyírást meg a faaprítást például rám merték bízni:)A maradék időben meg szó szerint semmirekellősködtem. És vártam, hogy megtervezhessen az új idényt.
Szerinted mi a nehezebb: úgy berobbanni, ahogy te tetted 2020-ban, vagy mindezt megismételni?
Az ismétlés nehezebb, ez biztos. Már csak azért is, mert mostantól máshogy néznek rád, és elvárják az eredményeket.
picture

122277367_3327294810701089_1735258524225618966_n.jpg

Fotó: Eurosport

Az ismétléshez azért kellene egy normális szezon is...
Ebben bízom. Remélem a pálya eb-t meg lehet rendezni, mert én arra olyan szinten készülök, mintha már az olimpia lenne. Aztán tavasszal szeretnék menni a Strade Bianchéra, a Sanremóra, a Tirrenóra, meg persze a Giróra is visszatérnék. Aztán ott van Tokió.
Az olimpián reális lehet a két arany?
Most beszéljünk csak a pályáról, mert nekem nagy szerelmem és vágyam a csapatüldözéses. Komolyan hiszek benne, hogy ott négyen jók lehetünk. Ez a nagy álmunk Marco Villával (szövetségi kapitány), aki olyan nekem, mintha a második apám lenne.
És az egy órás világcsúcs?
Az nem kevés felkészülést igényel. De már régebben is mondtam, ha megpróbálom, nem utazok miatta Mexikóba. 
2020 kapcsán meg kell kérdezni: mikor érezted magadban, hogy valami elindult, és nagyon jó szezonod lehet?
Már egy évvel korábban is éreztem az erőt, de ha az a feladatod, hogy másokat segíts, akkor azt kell a legjobban megoldanod. A Girón G kiesésével kaptam egy nagy lehetőséget, amivel élni tudtam. Olyan voltam, mint régen juniorban: nem gondolkoztam, izomból mentem. És közben jól is éreztem magam.
Imolában még nem voltak jelek?
Speckó bicó, speckó ruházat, rövid táv. Egy Giro a maga három hetével teljesen más, mint az időfutam. Igazából az a szökős szakasz kellett nekem, amivel mindenkit megleptem. Ott jöttem rá, hogy sok mindenre képes vagyok. Szólóban korábban még soha nem tudtam nyerni.
Ganna: "El sem hiszem, hogy ezeket a győzelmeket én hoztam össze" | Eurosport"Úgy érzem magam, mint egy kisgyerek, aki egész évben jól viselkedett, de mégis sokkal többet kapott annál karácsonyra, mint amire előzetesen számított." Hát igen, Filippo Ganna büszke is lehet a szezonjára. Olasz bajnoki cím, világbajnoki arany, majd egy elképesztő Giro, négy szakaszgyőzelemmel és rózsaszín trikóval.
'Egyél, igyál, most forogj be, ne vezess, ne szakadj le'. Puccio menet közben adott utasításai azóta egy pólóra is felkerültek.
Aranyat értek a tanácsai, minden ilyen jellegű segítséget meg kell becsülni. Előző nap egyébként kaptam Thomastól egy üzenetet, amiben azt írta: "Pippo, holnap menj el szökni!" 
Négy szakaszgyőzelem volt a Girón, ugye az a bizonyos új generáció...
Ááá, nem. Evenepoelhoz képest tényleg idősnek érzem magam. Az idei már a hatodik profi szezonom lesz.
Rengeteg üzentet kaphattál a Giro alatt és után. De volt olyan, amelyik különösen meglepett?
A palermói győzelem után maga Francesco Moser írt nekem. Az nagyon jól esett. Mondtam is magamban, ha a csak a negyedét összehoznám annak, amit ő elért...
És Tao-győzelme? Korán elveszítettétek az első számú embereteket, majd vele megnyertétek a Girót?
Jóban vagyunk, mert szerintem kicsit olyan, mint én. Az eredményekért cserébe képes komoly megszorítások mellett élni. De tud lazítani is, ha van rá lehetősége. Nem sokkal a Giro után írt egy üzit, amiben kifejtette, hogy folyamatosan pizzát zabál és sörözik. Viszont ha jön a szezon, teljesen leall és elképesztően profin éli meg a mindennapokat. Amúgy most a komplett Ineos egy nagyon jó kis brigád.
picture

134724689_3514676295316815_4037169560351541440_n.jpg

Fotó: Eurosport

Innen igazolt el Froome. Mit szólsz a távozásához?
A sportág történelmének szerves része lett, szerintem az is hallott róla, aki nem követi az országúti kerékpárt. Voltam vele több közös edzőtáborban meg versenyen, sajnos ahhoz nem volt szerencsém, hogy együtt nyomjunk le egy háromhetest.
A kifejezette. erős 2020-as éved után, miért nem látunk szerepelni a tv-ben? Egy ilyen fiatal, jóképű srác nem kap meghívásokat?
Ha valamilyen jó ügyet kell támogatni, én vagyok az első, aki segít. De showműsorokban meg valóságshow-ban ne számítsatok rám, ahhoz én túl lusta vagyok. El sem tudom magam képzelni mondjuk egy lakatlan szigeten. Jól elvagyok én a kerékpárommal meg az edzésekkel.
Tuttobici, CdSera
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés