Tekintettel arra, hogy kicsit elsiette a visszatérést, és a fájdalmai miatt ebben a hónapban már biztosan nem ülhet kerékpárra, volt ideje alaposan átgondolni az új ruhakollekcióját. Ez persze így szó szerint nem igaz, de tényleg benne volt a tervezési folyamatban. Ha már az edzésekről le kellett mondania.

"Több tekerés, kevesebb gond"


Egy beszédes idézet a saját ruhamárkájához választott feliratokból. Bár ez most pont nem igazán találó vele kapcsolatban, ettől még tényleg teljes egészében az ő nevéhez fűződik.
Giro d'Italia
Valter Attila fehér trikós a Girón, Dombrowski nyerte a szakaszt
11/05/2021 16:14
"Nyilván a modelleket nem én tervezem, arra van egy csapatunk, de a végeredményt mindig megmutatom a szüleimnek és a barátnőmnek. Ha esetleg valami nem jön be, azt őszintén el is mondom. Viszont az idézeteket én találtam ki" - meséli Remco Evenpoel, aki ezekben a hetekben nem tud csak az edzésekre koncentrálni.
A tavalyi Lombardián elszenvedett medencetörés ugyanis nem múlt el nyomtalanul, hiába szóltak már novemberben arról a hírek, hogy készül az új szezonra. Úgy tűnik egy picit elsiette a dolgokat. Mostanság ugyanis komoly fájdalmai voltak a hosszabb tekerések során, ezért le kellett állnia. Ami egyúttal azt is jelenti, hogy az idei szezonja biztosan később kezdődik a tervezettnél.

17f89ae4-5722-11eb-9375-324743d8e0dc_web_scale_0.0730994_0.0730994__.jpg

Fotó: Eurosport

"Egy időfutam az életünk"


"Ez az egyik kedvenc idézetem azok közül, amiket kitaláltam. Szerintem az életünk tényleg olyan, mint egy időfutam. Készülsz, mindenre odafigyelsz, pontosan eltervezed a dolgokat, aztán egy apró kis hülyeségen mindig elúszik. Sőt, tovább megyek. A mindennapok során mindenki egy kis nyomás alatt teljesít, akárcsak mi az időfutamok alatt. Szóval ez szerintem kifejezetten találó mondat lett."
Ha nem is szó szerint, de nyomás azért most is van rajta. Annak ellenére, hogy nem tud edzeni. Hisz a sérülése és a fájdalmai miatt még minden bizonytalan.
"Nyolc hétig feküdtem az ágyban, még jó, hogy örültem amikor zöld utat kaptam az orvosoktól. Akik azt is elmondták, hogy bármilyen furcsa vagy szokatlan fájdalom esetén azonnal álljak le. Jó, de egy ilyen kihagyás után mi a furcsa fájdalom, vagy mi számít normálisnak? Szerintem egy kicsit túltoltam az edzéseket, és elsiettem a visszatérést. Az a novemberi calpe-i tekerés valószínűleg korai volt. De soha többet nem követem el ezt a hibát."

A január nem februárt jelent


Evenepoel-t most teljesen eltiltották a tekeréstől, bár a Quick-Step edzőtáborába elutazott. Egy biztos: ebben a hónapban nem ülhet fel a kerékpárjára.
"Elkezdtem a srácokkal a decemberi tábort, de talán két edzésem volt, amit fájdalom nélkül hoztam le. Attól tartok, hogy túl nagy lelkesedéssel vetettem bele magam munkába azok után, hogy kiengedtek a korházból. De, hát én ilyen vagyok. Ha azt mondják nekem, hogy február előtt tilos tekerni, januárban már biztosan a kerékpáromon ülök. Ez a legrosszabb egy súlyos sérülésben: a türelem. Meg kell várni, hogy a tested megfelelő jeleket adjon, és nem szabad erőltetni semmit. Most már én is tudom, hogy hibáztam."


Akit meg kell védeni saját magától


A Quick-Step szakmai stábja a calpe-i edzőtábor elején hozta meg a döntést: Remcónak egyszerűen muszáj leállnia A csapatorvos, Philip Jansen "szedte le" a kerékpárról, azzal a céllal, hogy megvédjék saját magától.
"Remco lelkesedése veszélyes. Ha azt kérjük tőle, hogy tekerjen két órát, ő tutira hármat fog. Ezt jól látjuk a rehab alatt is. A vízi edzés nála azt jelenti, hogy folyamatosan meg akarja dönteni a rekordját 100 méter gyorson."
"Az egyik edzés végén rámentünk egy kavicsos útra, ami nagyon rázott. Szerintem az tett be a medencecsontomnak. Pár perc után olyan fájdalmaim voltak, hogy be kellett tennem az egyik kezemet a fenekem alá, különben nem tudtam volna rendesen tekerni" - meséli Evenepoel.
"Ezt persze a mögöttünk haladó kisérőkocsiban is látták. Utána a szállodában képtelen voltam pár percnél tovább fájdalmak nélkül ülni a széken. Ha irodai melóm lenne, ez a mikro repedés semmiben nem zavarna, de öt óra után a kerékpáron ülve már előjönnek a rossz érzések. Most az a feladatom, hogy ne nézzem a Stravát, meg ne kövessem a híreket. Mert miközben én nem tekerhetek, mindenki más nyomja az edzéseket és készül a szezonra."

Remco-ZEB.jpg

Fotó: Eurosport

Az edzőtábor nem maradhat ki


Tiltás és bicó nélküli napok ide vagy oda, Remco azért csak elutazott a Quick-Step januári edzőtáborába. 
"Én imádom az ilyen összetartásokat és a srácokkal akartam lenni. Keisse-vel vagyok egy szobában, mindent együtt csinálok a kerettel, leszámítva a tekerést. Ott vagyok a reggelinél, az erősítőgyakorlatok közben én finoman nyújtok, amikor pedig tekernek, én vagy az uszodába megyek vagy a gyógytornászhoz. A melltempómat például már egészen jó szintre fejlesztettem."

A Giro dátumát fejből tudja

Azzal, hogy Evenepoel legközelebb februárban ülhet kerékpárra, számára természetesen a szezon rajtja is kitolódik. Most még tippelni sem merne arra, mikor és hol kezdheti az idényt.
"Giro-rajt május 8-án, ezt fejből tudom. Az egyetlen dátum, amit biztosra merek mondani. Azon a versenyen ott akarok lenni. Nincs 'b' tervem, nem gondolok a Tourra. Giro és olimpia, engem idén ez a két verseny érdekel. De úgyis minden a rehabilitáció ütemén múlik. Most azt tudom, hogy nullán vagyok, és  teljesen elölről kell felépíteni magam. Ha rendben leszek, copy paste-el lemásolom a tavalyi augusztusomat, mert a Lombardia előtt éreztem, hogy jó úton járok. Jelenleg az a vágyam, hogy fájdalmak nélkül képes legyek letekerni másfél órát."
Het Nieuwsblad
Giro d'Italia
Összefoglaló a Giro d'Italia 2. szakaszáról
09/05/2021 16:35
Giro d'Italia
Inkább a Giro, mint a Tour - ha a háta is megengedi, Bernal inkább Olaszországban villantana
15/01/2021 09:48