Vincenzo Nibali döntött, és ismét rajthoz áll a Girón. De így tesz Mollema és Ciccone is, azaz a Trek mindhárom versenyzőjét elküldi majd az év első nagy körversenyére.


Nibalihoz hasonlóan Mollema nem csak az olasz körön, hanem a Touron is ott lesz, Ciccone pedig a tervek szerint kapitányként vezeti majd a Trek sorát a Vueltán. 
Vincenzo Nibali természetesen az olimpián is szeretne ott lenni, de azt most még ő sem tudja, hogy a Tokióba tervezett kötelező buborék mennyire kavar majd be a Tour de France-on indulók programjába. Az idei Girón 7. helyen záró Nibali ellenfeleiről és céljairól nyilván korai beszélni, főleg azért, mivel pontosan még a szakaszokat sem ismerjük (az útvonalat állítólag a hónap végén, egy internetes prezentáció keretén belül mutatja be az RCS Sport).
Giro d'Italia
Valter Attila fehér trikós a Girón, Dombrowski nyerte a szakaszt
11/05/2021 16:14

000_8T69JB.jpg

Fotó: Eurosport

Nibali egyébként 2019-ben már nyomott egy duplát, bár akkor csak a Giróra érkezett úgy, hogy komolyan gondolta az összetettet. Az olasz versenyző akkor második lett Carapaz mögött, majd a Touron megnyerte a 20. szakaszt.
Ami Giulio Cicconét illeti, ő idén először lehet kapitány egy GT-n, ami mindenféleképp komoly lépés lesz a karrierjét illetően. A 24 éves olasz kerékpáros elég nehéz éven van túl, hisz tavaly tavasszal elkapta a koronavírust, majd egy megfázás miatt a Girót is fel kellett adnia. De ennek ellenére sem zárta teljesen eredménytelenül a 2020-as idényt, hisz februárban megnyerte az olasz szezonnyitót, a Trofeo Laiguegliát.
Giro d'Italia
Összefoglaló a Giro d'Italia 2. szakaszáról
09/05/2021 16:35
Giro d'Italia
Remco Evenepoel, akit néha muszáj megvédeni saját magától
18/01/2021 14:28