Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Thomas után újabb öszetett esélyest veszített a Giro: Yates pozitív koronavírus teszt miatt szállt

Eurosport
Eurosport

Publikálva 10/10/2020 - 09:28 GMT+2

Simon Yates pozitív koronavírus tesztet produkált, nem folytathatja a Girót. A Mitchelton-SCOTT már 3 versenyzőt elveszített.

Fotó: Eurosport

Valahogy nem volt önmaga, már az első szakaszon sem. Az Etnán sokat kapott, tegnap pedig szinte elsőként szakadt le az oldalszélben. Bár Fuglsanghoz hasonlóan felért, és nem kapott az összetett esélyesektől, talán érte kellett a leginkább izgulni a vasárnapi Roccarasós szakasz miatt.


Simon Yates azonban nem lesz ott a Giro mai szakaszán sem, hisz kiderült, hogy pozitív koronavírus tesztet produkált. Nincs rosszul, nem súlyos az eset, Dr. Matteo Beltemacchi a csapat orvosa külön kiemelte, hogy enyhék a tünetei, de ilyen esetekben természetesen a versenyző egészsége az első.
Yates-t két alkalommal is tesztelték, azonnal elkülönítették a többiektől, a csapatból szerencsére senki más nem produkált pozitív tesztet. 
Azzal, hogy Yates feladta a versenyt, egyrészt Geraint Thomas után újabb összetett esélyest veszített a mezőny, másrészt a Mitchelton-SCOTT a mai napnak már csak 5 versenyzővel tud nekivágni.
Hisz két napja Brent Bookwalter szállt ki csigolyasérülés miatt, tegnap pedig Eduardo Affini bukott, és tört el az egyik kézcsontja. Az ausztrál csapat tájékoztatása szerint Howson és Hamilton sem teljesen egészséges, de ők ott lesznek a szombati rajtnál.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés