Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Alejandro mosolyog

Eurosport
Eurosport

Publikálva 01/06/2016 - 08:51 GMT+2

"Jövőre visszatérek" - ígéri a Giro harmadik helyezettje, Alejandro Valverde.

Fotó: Eurosport

Mosolyog, hisz elérte a célját. Szakaszt nyert a Girón, és felállhatott a dobogóra.
Már az andalói befutó után is megjegyezte: "Bárcsak előbb jöttem volna..."
Láthatóan elégedett mosolygott vasárnap délután Torinóban.
Pályafutása során először 2003-ban (!) zárt a Top 3-ban valamelyik nagy körön. Tizenhárom évvel a Vuelta dobogó után, most újoncként lett harmadik a Giro d'Italián.
És ne lepődjünk meg, ha 2017-ben is rajthoz áll. Egy keddi üzenetből ugyanis erre lehet következtetni. "Ci vediamo l'anno prossimo" vagyis "Találkozunk jövőre"- írta Valverde a twitteren.
Alejandro Valverde számokbanDobogók a háromheteseken: 8 (6 Vuelta, 1 Tour, 1 Giro)Szakaszgyőzelmek a háromheteseken: 14 (9 Vuelta, 4 Tour, 1 Giro)Győzelmek ebben a szezonban: 8 (trikókkal együtt)Versenynap és kilométer ebben a szezonban: 75 (7277 km)
Most jön egy rövid, nagyjából 10 napos pihenő, aztán irány a Tour. Előtte persze a spanyol bajnokság, és a címvédés. Nincs sok szabadidő, hisz július 2-án már rajtol a következő háromhetes. Tizenhárom nappal a párizsi befutó után pedig, jön a riói olimpia mezőnyversenye. Valverde természetesen ott is indul. Sőt, elnézve a pályát, ő az egyik komoly esélyes. Vb-n már hatszor volt érmes, de aranyat még soha nem nyert. "Nagy vágyam az olimpiai dobogó" - mondta egy Giro utáni interjúban.
De azért addig is lesz feladat. Elsőként megpróbálja sárga trikóhoz segíteni Nairo Quintanát.
Óriási klasszis, szinte képtelen elfáradni. Eusebio Unzué - aki sportigazgatói pályafutása során 16 nagy körversenyt nyert - még a Giro alatt így nyilatkozott róla:
picture

Fotó: Eurosport

"A jövőt és a háromheteseket illetően Quintana a mi emberünk, de Alejandro szerintem a következő szezonban sem lesz gyengébb. Erre fogadni mernék. Sőt, negyven éves koráig simán versenyképes lehetne." Meglett a dobogó, a Giro előtt ráadásul egy Fléce Wallonne-t is nyert, így megint csak kiváló tavaszt futott.
"Még jó, hogy elégedett vagyok. Elértem azt, amiért télen dolgoztam. Egy kicsit a Liége-t sajnálom, ha nincs hideg és a hó, lehet a győzelemért is versenyben vagyok. A Giro nagyon tetszett. A szurkolók  mindenhol imádtak, a verseny ráadásul kevésbe stresszes, mint a Tour. A négy gyerekemmel jöhettem fel a dobogóra, ezt szerettem volna átélni már a verseny elején."
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés