Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Vlasovon az orosz tél sem fogott ki, kapitány lehet az idei Girón

Eurosport
Eurosport

Publikálva 15/02/2021 - 10:11 GMT+1

Lopez távozásával gyakorlatilag egy versenyző maradt az Astanában, akitől jó eredményt várhatunk valamelyik GT-n: ő Alexander Vlasov.

Fotó: Eurosport

Miguel Angel Lopez távozásával gyakorlatilag egy versenyző maradt az Astanában, akitől nem irreális jó eredményt várni valamelyik háromhetesen. Ő Alexander Vlasov, aki idén kapitányi szerepben tekerhet a Girón.

A Girón, ahol tavaly is ott volt, de egy súlyos gyomorrontás miatt alig tudott érdemben segíteni az akkori első számú embernek, Jakob Fuglsangnak.
"Higgyétek el, ott kis túlzással a halálomon voltam. Egy hétig szenvedtem, alig tudtam enni, teljesen elfogytam, így logikus volt, hogy kiszállok. Nekem fájt a legjobban, de ott nem volt tovább. Még a Vuelta elején is éreztem a betegséget, az első nap majdnem 5 percet kaptam. Ennyit számított a kihagyás és az, hogy nem volt felhozó versenyem. A Vuelta első napján már olyan tempó volt, hogy képtelen voltam tartani."
Idővel azért rendben jött, és az egyik fontos hegyi szakaszon még a győzelemre is reális esélye volt.
"Az Anglirun tényleg jól éreztem magam, de ha teljesen őszinte akarok lenni, annak a hegynek a végén elfogytam. Kicsit fáj a dolog, de Carthy-ban egyszerűen több maradt, ennyi a történet."
picture

000_1WB94N.jpg

Fotó: Eurosport

Vlasov a decembert otthon, Oroszországban töltötte, de nem kell sajnálni, végig szép - és egészen jó - időben edzhetett.
"Elköltöztem otthonról, és Szocsiban készültem. Ott végig kellemes, 14-15 fokos időben mentem. Nem maradhattam otthon, mert decemberben Vyborgban elképesztően hideg van. Átlagban olyan mínusz 15 fok."
Jó ideje már ő is visszajött Andorrába, hisz a valenciai körön kezdett volna.  Így viszont elment a Tour de la Provence-ra, ahol az első nap ugyan bukott, de összetettben végül a tizedik lett. 
Az edzője, Eddy Mazzoleni szerint Vlasov hamisíthatatlan orosz, csendben végzi a dolgát, alig beszél, tőmondatokban válaszol, ugyanakkor nagyon elhivatott, nyugodtan terhelhető, hisz a kapitányi szereppel is könnyen elboldogul. Épp ezért lesz első számú ember a Girón.
picture

000_1WC0CI.jpg

Fotó: Eurosport

Hallva azt, mennyire csendes és zárkózott személyiség, nem meglepő, hogy az olasz körrel kapcsolatban sem kezd felelőtlen ígérgetésekbe.
"A mezőny jó lesz, Nibalit és Bernalt senkinek nem kell bemutatni, de három hét nagyon hosszú, bármi megtörténhet. Jó érzés látni, hogy például Almeida, akit anno legyőztem az U23-as Girón, ilyen nagyot ment tavaly. Ebből erőt tudok meríteni, bár a szakvezetésen is érzem, hogy bíznak benne. Kapok egy saját sort, és tényleg mindenki értem fog menni. Ha a többiek megbirkóztak ezzel a teherrel, akkor én is képes leszek rá."  
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés