Nibali és Mollema a Giro mellett a Touron is ott lesz, Ciccone pedig megkapja a Vueltát. Vagyis pályafutása során először lehet kapitány egy GT-n. 

Az olasz versenyzőt azonban egyáltalán nem rémíti meg a lehetőség, bár ő sem tudja megmondani, mire lehet jó három héten keresztül.

Mivel tavasszal elkaptad a koronavírust, adja magát a kérdés: beoltatod magad?
Igen, ahogy lehetséges lesz biztosan elmegyek. A vírus már a mindennapjaink része, kezdünk hozzászokni, de mivel én korábban elkaptam, tudom milyen érzés keresztülmenni rajta. Szépen tönkre is tette a Girómat.
Amstel Gold Race
Miért telt 10 percbe kihozni Van Aertot győztesnek az Amstelen?
20/04/2021 09:54
Nemrég kiderült a Trek versenyzőinek programja, te elégedett vagy a sajátoddal? 
Nagyon jó érzés, hogy egy ilyen nehéz év után is ennyire bízik bennem a vezetőség. A Vuelta kapitányi szerep szerintem ennek a jele, de engem is meglepett. A Girót akartam, oda egyszerűen vissza kell térnem. Tavaly talán egy szakasz volt, amikor igazán jó éreztem magam...A spanyol körön viszont még soha nem indultam, de első számú ember sem voltam még, így nem tudom mit jelent kapitányként tekerni. Ez tehát újdonság lesz. De én is tudom, hogy sordöntő évek előtt állok, és van még hova fejlődni. A naptárom amúgy nagyon gazdag, tele van jó versenyekkel, mint például a Milano-Sanremo vagy a Tirreno-Adriatico.
Az olimpiával mi lesz?
Nagyon szeretnék menni, de ez ugye nem csak rajtam múlik. A pálya tetszik, kellően kemény, szóval ezzel nem lehet baj. Ami pedig az időeltolódás illet: korábban mentem a Japán Kupán, ott nekem 4 nap akklimatizálódás bőven elég volt.

000_8R79K8.jpg

Fotó: Eurosport

Arról is lehetett olvasni, hogy a Giro után plasztikáztattad az orrodat. Erre miért volt szükség?
Évek óta halogattam a műtétet, kicsit tartottam is tőle, de szükségem volt rá. És mikor csináljam meg, ha nem egy ilyen furcsa szezon végén? Most azért volt rá időm. Nem kaptam rendesen levegőt, főleg éjszaka, amikor mélyen aludtam. Ez most szerencsére megváltozott. Gondolom az sem segített, hogy korábban kétszer is eltörtem az orromat.
Volt olyan nap 2020-ban amit igazán élvezni tudtál?
Egyértelműen a Laigueglia-győzelmet kell mondanom, még az év elejéről. Nagyon jó volt így kezdeni, főleg azért, mert anyu akkoriban elég rosszul volt, ezért aztán egy nem túl nyugodt időszak után mentem neki annak a versenynek. A többit viszont hagyjuk is. A legrosszabb pillanat az volt, amikor fel kellett adnom a Girót. Ez a mai napig fáj.
Tuttobiciweb
Amstel Gold Race
Van Aert célfotóval nyerte az Amstelt
18/04/2021 15:32
Amstel Gold Race
Mint a világbajnokság, csak kicsit rövidebb – egy év szünet után újra itt az Amstel
17/04/2021 17:53