Akárcsak 2017-ben, az Androni ezúttal sem kapott meghívást a Giróra. A csapatvezető Gianni Savio természetesen igazságtalanságot (

"ingustizia"

) emleget, és szerinte az RCS Sportnál egyáltalán nem vették figyelembe a közelmúltban elért eredményeiket.


Hosszú várakozás után szerdán végre bejelentették, hogy a Bardiani-CSF és a Vini Zabù mellett az Eolo-Kometa is ott lehet az idei Giro d'Italián. Amilyen jó hír ez nekünk Dina Marci és Fetter Erik miatt, olyan nagy csapás az Androni számára.
Pelikán Jani jelenlegi sora ugyanis állandó Giro-indulónak számít, az 1996-os alapítása óta Gianni Savio csapata 20 alkalommal vett részt az olasz körön, legutóbb 2017-ben hiányoztak a mezőnyből.
Amstel Gold Race
Miért telt 10 percbe kihozni Van Aertot győztesnek az Amstelen?
20/04/2021 09:54
"Ez egy igazságtalan, és a szakmaiságot minden szinten nélkülöző döntés" - mondta a Tuttuobiciwebnek Savio. 
"Tavaly mi voltunk a legjobb olasz pro-konti csapat, vagyis minden most meghívott sor mögöttünk végzett. Ami egyszerűen azt jelenti, hogy nekünk jobb eredményeink voltak. Az elmúlt négy évben háromszor is megnyertük az olasz kupát, tavaly csak az UAE előzött meg minket, ami ugye egy World Tour csapat. Ráadásul az előző Girón Simon Pellaud elhozta a részhajrá összetettet, Mattia Bais pedig a legtöbb kilométer töltötte szökésben. Vagyis két emberünk állhatott fel a dobogóra."

000_8R788G (1).jpg

Fotó: Eurosport

Savio azt mondja, természetesen fáj neki a döntés, de ez nem befolyásolja az Androni Giocattoli idei szezonját. A jövő viszont már kérdésesebb.
"Most 30 év után ott tartok, hogy elgondolkozom a folytatáson. Nem azt mondom, hogy kiszállok, de elgondolkoztam rajta" - nyilatkozta Savio.
"Szomorú, de itt tart manapság az olasz kerékpársport, egyszerűen nem számítanak az országúton elért eredmények. Korábban persze én is hallottam a pletykákat, tudtam, hogy nagy a konkurencia, de bíztam a szabadkártyában. Nem haragszom senkire, valahol értem is miért hívták meg a többieket, bár a Vini-Zabu egyik versenyzője csak produkált tavaly egy pozitív doppingtesztet...Ugyanakkor az Eolo például tényleg sok pénzt tesz a sportágba, és főszponzora a Girónak. Nem tudunk mit tenni, megyünk tovább, és küzdünk a jó eredményekért."
Amstel Gold Race
Van Aert célfotóval nyerte az Amstelt
18/04/2021 15:32
Amstel Gold Race
Mint a világbajnokság, csak kicsit rövidebb – egy év szünet után újra itt az Amstel
17/04/2021 17:53