Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Búcsúzik a Rangers legendája, nem tér vissza szívműtétje után Henrik Lundqvist

Eurosport
Eurosport

Publikálva 20/08/2021 - 17:43 GMT+2

Bejelentette visszavonulását Henrik Lundqvist.

Henrik Lundqvist

Fotó: SID

Bejelentette visszavonulását Henrik Lundqvist, a New York Rangers és a svéd válogatott legendás jégkorongozója.

A 39 éves világklasszis kapus négy szezont húzott le a Frölunda felnőtt csapatában a svéd élvonalban, mielőtt 2005-ben a New York Rangers együtteséhez került. Utóbbi klub színeiben tizenöt idényt húzott le az észak-amerikai profi hokiligában, és számos ligarekord mellett több mint ötven klubrekord fűződik a nevéhez. Tavaly októberben a Washington Capitalshoz szerződött, de szívproblémái miatt januárban nyílt szívműtéten esett át, és végül nem léphet jégre a szezonban.
Lundqvist közösségi oldalán közölt pénteki búcsúbeszédében kiemelte: nyár elején még az volt a terve, hogy visszatér a kapu elé, de már a rehabilitációs edzések során is érték kellemetlenségek, a túlzott terhelés mellkasi fájdalmakat okozott neki. Így végül néhány nappal ezelőtt, a családtagjaival, valamint legközelebbi ismerőseivel történt beszélgetéseket követően a visszavonulás mellett döntött.
Lundqvist szívbetegsége már akkor ismert volt a Rangers számára, amikor a svéd kapus részt vett az első orvosi vizsgálaton a New York-i klubnál, de rendszeresen ellenőrizték, és emiatt mérkőzésen soha nem volt szüksége orvosi ellátásra.
A játékos a svéd nemzeti csapattal 2006-ban olimpiai aranyérmet nyert, míg 2014-ben ezüstérmesként végzett az ötkarikás játékokon. Világbajnokságokon egyszer (2017) volt a győztes keret tagja, kétszer (2003, 2004) döntőig jutott honfitársaival.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés