Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az NHL 2024-re tervezi a következő világkupát

Eurosport Magyarország

Publikálva 25/08/2022 - 13:06 GMT+2

Az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) felújítja a világkupát, amelyet legközelebb 2024-ben tervez megint megrendezni. Az elképzelésről az NHL adott hírt honlapján azután, hogy a liga és a profi hokisokat tömörítő szakszervezet (NHLPA) előrelépést ért el az ügyben folytatott tárgyalásokon.

NHL

Fotó: SID

Bill Daly, az NHL elnökhelyettese szerint legalább nyolc csapat vesz részt a tornán, amelyre 2024 februárjában kerül sor várhatóan Észak-Amerikában. Hozzátette, hogy a kérdésről egyeztetett a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) elnökével, Luc Tardiffal is.
A vk-t nem az IIHF, hanem az NHL szervezi, így garantált a sztárok részvétele, nem úgy, mint az utóbbi két olimpián. A világkupát ráadásul nem szezon közben vagy végén, hanem adott esztendőben augusztus végén, szeptember első felében rendezik meg.
A vk-t először 1996-ban, majd 2004-ben rendezték meg, legutóbb pedig 2016-ban hozták tető alá. A hat évvel ezelőtti torontói viadalon Kanada, Csehország, Finnország, Oroszország, Svédország és az Egyesült Államok válogatottja mellett egy kanadai-amerikai, valamint egy európai U23-as vegyes csapat szerepelt. Daly elmondása szerint a mezőnyt szeretnék tízcsapatosra növelni, ugyanakkor az orosz részvétellel kapcsolatosan kérdőjelekről beszélt.
"Még mindig bizonytalan, hogy Oroszországnak ott lehet-e csapata a világkupán" - jelentette ki az NHL-vezető.
Az NHL álláspontja azonos az IIHF-ével, vagyis egyetért a világszövetség döntésével, amellyel az ukrajnai háború miatt kitiltotta az orosz csapatokat az összes nemzetközi rendezvényéről, így a válogatott - akárcsak az invázióban Moszkvát támogató Fehéroroszország - távolmaradni kényszerült az idei vb-ről, s nem lehet ott a 2023-as világbajnokságon sem. Ugyanakkor a liga nem alkalmazott szankciókat azokkal az orosz légiósokkal szemben, akik az NHL-ben játszanak.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés