Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Gaudreau a Columbusnál folytatja

Eurosport Magyarország

Frissítve 14/07/2022 - 16:15 GMT+2

Csapatot váltott az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi idényében a pontlista második helyén záró Johnny Gaudreau. A lejárt szerződésű játékosok szerdától írhatnak alá más klubokhoz, az egyéni csúcsnak számító 115 pontot és 40 gólt termelő Gaudreau a Calgary Flamest hagyta el a Columbus Blue Jacketsért, amely hét évre 68,25 millió dollárt adott neki.

Johnny Gaudreau

Fotó: AFP

A gárda ezen kívül megszerezte a hátvéd Erik Gudbransont négy évre 16 millióért ugyancsak Calgaryból.
Az All Star-válogatott Claude Giroux eljött a Florida Pantherstől, és 3 idényre 19,5 millió dollárért aláírt az Ottawa Senatorshoz.
A Carolina Hurricanes két rutinos játékost kaparintott meg: a Vegastól a csatár Max Paciorettyt, a San Josétól pedig a 2017-ben a legjobb hátvédnek választott Pat Burnst.
Az Edmonton Oilers kapusposzton erősített, leigazolta a Toronto Maple Leafstől a közönségkedvenc Jack Campbellt, aki öt évre 25 millió dollárt kap majd. A Toronto így kényszerhelyzetbe került, és leigazolta a kétszeres Stanley Kupa-győztes Matt Murrayt, valamint a Washingtontól Ilja Szamszonovot.
A fővárosiak ugyanakkor a Colorado Avalanche-et bajnoki címhez segítő Darcy Kuempert szerezték meg öt évre 26,25 millióért. A címvédő Andre Burakovskyt is elveszítette, ő Seattle-be tette át székhelyét öt évre 27,5 millióért, ugyanakkor Artturi Lehkonen és Josh Mason hosszabbított.
A New York Rangers elvitte Carolinából Vincent Trochecket, aki hét évre közel 40 millióval gazdagodik, viszont Andrew Copp a Detroitba igazolt, és kap majd öt évre 28 milliót. Ugyancsak a Red Wings kötelékéhez tartozik majd a hátvéd Ben Chiarot (4 év, 19 millió dollár).
A Tampával kétszeres bajnok Ondrej Palat a New Jerseyen folytatja.

Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés