Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az olimpiai bronzérmes szlovák válogatott két klasszisát választották ki elsőként a drafton

Eurosport Magyarország

Publikálva 08/07/2022 - 10:08 GMT+2

Az olimpiai bronzérmes szlovák válogatott két tinédzser klasszisát, Juraj Slafkovskyt és Simon Nemecet választották ki az első két helyen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) amatőr játékosbörzéjén.

Pavol Regenda, Milos Roman, Juraj Slafkovsky

Fotó: Getty Images

A draft csütörtökön este rendezett első körében a Montreal Canadiensé volt az első választás joga, és a kanadai csapat előzetesen semmit sem árult el arról, miként dönt majd, végül kisebb meglepetésre a mindössze 18 esztendős Slafkovskyt vitte el, aki a pekingi téli játékokon - Szlovákia történetének első jégkorongérme mellett - a torna legértékesebb jégkorongozójának járó díjat is megkapta, még 17 évesen.
A Canadienst a New Jersey Devils követte sorban, mely a 18 esztendős Nemecet választotta.
Slafkovsky az első szlovák jégkorongozó, aki első választott lett az NHL-drafton, Nemec pedig az első, aki második helyen kelt el. Eddig Marian Gaborik volt a csúcstartó: a 2014-ben Stanley Kupát nyert sztárjátékost 2000-ben a Minnesota Wild a harmadik választási joggal szerezte meg.
Az idei draft előtt a szakemberek többsége Shane Wrightot várta az első helyre, a 18 éves kanadai center azonban az első háromból is kicsúszott, miután a harmadik helyen az Arizona Coyotes Logan Cooley-t szerezte meg.
Wright végül a negyedik lett a sorban és a játékjogát a Seattle Kraken foglalta le.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés