Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Elégedett Valter Attila, tipródó Pep Guardiola, makulátlan Max Verstappen

Eurosport Magyarország

Publikálva 21/05/2024 - 06:30 GMT+2

Mennyire elégedett a Giro királyszakaszán nyújtott teljesítményével Valter Attila? Max Verstappen makulátlan vezetéssel mutatta meg az Emilia-Romagna Nagydíjon, miért ő a legjobb. Pep Guardiola úgy érzi, már nem sokáig lesz a Manchester City edzője. Horváth Mariann kollégánk nyílt levelet írt a holléti szabályok megsértése miatt eltiltott Kun Annához. Az Eurosport hétfői hírösszefoglalója.

Valter Attila nagyot ment a Giro királyszakaszán © teamvismaleaseabike.com

Fotó: From Official Website

Már Viberen is megtaláltok minket! Csatlakozzatok a csatornánkhoz, ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb tartalmainkról!
Valter Attila: "nem lett meg a top 10, de ettől ez még egy jó eredmény”
Rengeteg magyar szurkoló előtt töltötte szökésben a Giro vasárnapi királyszakaszát Valter Attila, a 18. hely talán nem is tükrözi a valós erejét. De miért állt be Tadej Pogačarnak, milyen érzésekkel vágott neki az 5700 méternyi szintkülönbséget tartalmazó szakasznak, és mennyire elégedett a teljesítményével annak ellenére, hogy nem lett meg a top 10?
Egy nap alatt két győzelem – Verstappen makulátlan vezetéssel mutatta meg, miért ő a legjobb
Max Verstappen győzelmével zárult az Emilia-Romagna Nagydíj, amivel tovább növelte az előnyét a világbajnoki pontversenyben. A holland pilótának ezúttal nagyon meg kellett dolgoznia a sikerért, a végén ugyanis komoly nyomás alá helyezte Lando Norris. Verstappen azonban állta a sarat, ráadásul a hétvégén nem csak a Forma-1-ben ünnepelhetett győzelmet.
"Most közelebb állok a távozáshoz” – Guardiola úgy érzi, már nem sokáig lesz a Manchester City edzője
Pep Guardiola a 15 éve tartó edzői pályafutása során 12. alkalommal ünnepelhetett bajnoki címet. Angliában ráadásul ismét történelmet írt, hiszen soha nem fordult még elő olyan, hogy egy csapat egymást követően négy bajnoki címet besöpört volna. A Manchester City vezetőedzője már most a következő célra összpontosít, a távolabbi jövőjét azonban egyelőre homály fedi.

GIRO D’ITALIA/KERÉKPÁR

A kötelesség és az öröm egyensúlya, a minimalizált kockázat és a csodás darab tokaszalonna - Pogačar másik oldala
A Liv AlUla Jayco szlovén versenyzőjét, Urška Žigartot a legtöbben Magyarországon is Tadej Pogačar barátnőjeként ismerik, a 27 éves Žigart pedig segít is abban, hogy összekössük a Giro d’Italia összetettjét vezető bringással, ugyanis időről időre előszeretettel ad olyan interjúkat, amikben a magánéletükről mesél.
Megtört a jég, négy hónap után nyert újra a világ egyik legjobb sprintere
Idén is trükkös befutóval ért véget a Ronde van Limburg egynapos kerékpárverseny, mivel háromszáz méterrel a cél előtt egy derékszögű jobbkanyar várt a mezőnyre, amit ezúttal Dylan Groenewegen csinált meg a legjobban. A Jayco – AlUla versenyzőjét onnantól már nem lehetett megállítani, és ezzel véget vetett a rossz sorozatának: kereken négy hónap után tudott ismét nyerni.
Merida Scultura, ha egy tényleg jó kerékpárt keresel a kezdéshez
Nemrég ellátogattunk a Merida Concept Store-ba, hogy megnézzük, mit tud az a Merida Scultura kerékpár, ami ideális választás lehet akkor, ha most kezdenél országútizni. Váz, váltó, kormány, stucni, kerék és gumi, minden részletre és érdekességre kitértünk. Ha maga a bolt vagy a Scultura felkeltette az érdeklődéseteket, akkor irány a Dagály utca és a Merida Concept Store.

TENISZ

Tökéletes főpróba a Roland Garros előtt: Zverev újra nagy címekről álmodozik
Alexander Zverev a római döntőben esélyeshez méltó módon, 6:4, 7:5-re legyőzte Nicolás Jarryt. A német teniszező 2017 után győzött ismételten az olasz fővárosban, és karrierje során hatodszor nyert Masters-versenyt. Zverev a találkozó után elmondta: a mostani sikerét követően újra elhiszi, hogy a nagy tornákon is lehet esélye, és a Roland Garrosra is ebben a szellemben készül.
Babos Tímea izgalmas játékban jutott tovább a Roland Garroson
Babos Tímea kétszettes győzelmet aratott a selejtező első fordulójában a salakpályás francia nyílt teniszbajnokságon.
Valkusz Máté kétszettes vereséget szenvedett, ezzel búcsúzott a Roland Garrostól
Valkusz Máté kétszettes vereséget szenvedett, ezzel a selejtező első fordulójában búcsúzott a francia nyílt teniszbajnokságtól.
Két hét alatt másodszor kapott ki kazah ellenfelétől Marozsán, de most kitartóbban ellenállt
A nyitókör jelentette a végállomást Marozsán Fábián számára a Genfben zajló salakpályás férfi tenisztornán.
Gálfi Dalmáé az idei Roland Garros első magyar győzelme
Gálfi Dalma győzni tudott a selejtező első fordulójában a francia nyílt teniszbajnokságon.

FOCI

Arteta, Ødegaard és Havertz is azt ígéri, az Arsenal jövőre még erősebben tér vissza
Az Arsenal két pont hátránnyal végzett a második helyen a Manchester City mögött a Premier League-ben. Mikel Arteta elismerését fejezte ki a játékosoknak, a stábnak, a szurkolóknak pedig megköszönte a támogatást. Martin Ødegaard megígérte, hogy a csapat még elszántabb lesz a következő szezonban, Kai Havertz szerint a bajnoki cím lehetőségének elvesztése még erősebbé teszi az Arsenalt.
A Liverpool bemutatta Klopp utódját
A Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Liverpool labdarúgócsapata hétfőn kinevezte új vezetőedzőjét, Arne Slotot.

MÉG TÖBB SPORT

Egy doppingvétség nem a világ vége, és főleg nem a sportsikereké - nyílt levél Kun Annához
Horváth Mariann, hatszoros világbajnok vívó kollégánk nyílt levelet írt a holléti szabályok megsértése miatt eltiltott Kun Annához.
A bronzérmes OSC csékája és kapusa szerint is mélyről indulva futott be nagy ívet a csapat
Az OSC lett a férfi vízilabda OB I bronzérmese, miután másodszor is legyőzte a BVSC-t a párharcban. Ez volt mindkét vezetőedző, Varga Dániel, illetve Kemény Kristóf utolsó meccse eddigi csapata kispadján, előbbi épp utóbbi helyét foglalja el. A meccs után a hazaiak csapatkapitánya, Tóth Márton, és kapusa, Bisztritsányi Dávid nyilatkozott honlapunknak.
Elengedett kormánnyal javította meg a Proton Porsche ajtaját a Le Mans-győztes pilóta
Kevésen múlott, hogy egy egészen triviális probléma, egy nem záródó ajtó tegye tönkre a Proton Competition nagyszerűen alakuló versenyét Spa-Francorchamps-ban. A német csapatot a versenyirányítás már ki is intette a boxba egy kötelező javításra, de az utolsó pillanatban a korábbi Le Mans-győztes Neel Janinak sikerült megoldást találnia. Mindezt menet közben.
Shaun Murphy: "ledózerolnám a Crucible-t, és egy nagyobbat építenék helyette”
Shaun Murphy nem örülne, ha a snooker világbajnokság elhagyná Sheffield városát, de egyetért azzal az egyre gyakoribb érvvel, hogy a Crucible Színház nem elég nagy a verseny befogadásához. A snooker-világbajnokság jövőbeli helyszínének kérdése egyre égetőbb, hiszen már csak három évig biztos, hogy a sheffieldi színház ad helyet neki.
A korábbi Grand Prix-résztvevő lengyel motoros nyerte a debreceni kvalifikációs versenyt
Przemyslaw Pawlicki, a csapatban és párosban is Európa-bajnok vaspapucsos nyerte a debreceni Grand Prix kvalifikációs versenyt, amelyet pünkösdhétfőn rendeztek a Perényi Pál Salakmotor Stadionban.
Ismét megvédte bajnoki címét a Falco
A címvédő Falco hatodszor nyerte meg a férfi kosárlabda NB I küzdelmeit, mivel a döntő negyedik mérkőzésén Perl Zoltán remeklésével győzött Szolnokon, így 3-1-es összesítéssel diadalmaskodott a párharcban.
Az edzők megfejtették, hogyan tudta hosszú idő után újra megszorongatni a Veszprémet a Szeged
Gulyás Péter, a Telekom Veszprém másodedzője szerint a Szeged rengeteg dologgal meglepte őket a férfi kézilabda Magyar Kupa vasárnapi döntőjének első félidejében, ennek ellenére végül sikerült 33-30-ra győzniük.
Egy ezredmásodperces előnnyel nyert újabb hegyi futamot Nagy Norbert
Nagy Norbert újabb győzelmet aratott a hegyi Európa-bajnokság 5-ös kategóriájában: a címvédő Bragában szoros versenyben ismét maga mögé utasította a mezőnyt.
Újabb egyéni csúcsig repült a tini magasugrócsoda a Gyémánt-ligán
A Gyémánt-liga idei negyedik, a marokkói Rabatban rendezett állomásán győzött Shericka Jackson, Soufiane El Bakkali, Mykolas Alekna és Angelina Topic is.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés