Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Káosz Giro-módra / óriási fordulat a doppingügyben / megint edzőt váltott a Chelsea

Eurosport Magyarország

Frissítve 23/05/2024 - 07:54 GMT+2

Tadej Pogačar szerdán sem kímélte az élmezőnyt, és tovább növelte az előnyét a Giro d'Italia összetetjében. Gareth Southgate kihirdette az Európa-bajnokságra utazó csapatát, benne néhány meglepő, egyesek szerint egyenesen sokkoló döntéssel. A Chelsea pedig ismét lapátra tett egy edzőt, ezúttal Mauricio Pochettinót. Utánajártunk, jó döntést hoztak-e.

Túl a Cima Coppin - Valter-szökés, egy újabb újonc-győzelem és közel nyolcperces Pogačar-előny

Nemrég ellátogattunk a Visegrádi utcában található Speed Way kerékpárboltba, ahol lehetőségünk nyílt közelről is megcsodálni azt a Specialized kerékpárt, amivel az U23-as világbajnok Vas Blanka készül Magyarországon. És ha már ott voltunk, akkor megnéztük azokat a csúcskategóriás Specialized által gyártott kiegészítőket, amiket Blanka használ a versenyein.
A Chelsea nemrég bejelentette, hogy szezon végén Mauricio Pochettino távozik a csapattól. Az idény előtt kinevezett argentin edző hiába érte el az előzetesen minimumként megfogalmazott elvárásokat, és javultak fel az eredményei látványosan a szezon végére, mégis mennie kellett. Elküldése távolról sem indokolhatatlan döntés, csak a klubvezetés hosszú távú elképzeléseit kérdőjelezi meg.
A franciák egyik legjobb vívója, Ysaora Thibus januárban adott pozitív mintát, amiért az elmúlt négy hónapban ideiglenes eltiltását töltötte. A Nemzetközi Vívószövetség most elfogadta a sportoló érvelését a szennyeződésről, és nem találta őt vétkesnek. Thibus így újra versenyezhet és valószínűleg ott lehet majd a párizsi olimpián is.

KERÉKPÁR

Giro d'Italia, 17. szakasz - Selva di Val Gardena > Passo del Brocon (159km) - A szerdai hegyi befutós szakaszon az utolsó hegyhez Georg Steinhauser (EF Education - EasyPost) érkezett meg szólóban, 5 kilométerrel a cél előtt még három perc előnye volt a mezőnnyel szemben, ahol az összetett esélyesei tekertek. Tadej Pogačar 2km-rel a cél előtt el tudott szakadni, így ismét szerzett némi előnyt.
picture

Élete első Giróján, egy kőkemény hegyi szakaszon szerezte meg első profi győzelmét az EF bringása

Giro d'Italia, 17. szakasz - Szerdán a Selva di Val Gardena és Passo del Brocon közötti 159 km, az idei verseny Cima Coppija és hegyi befutó várt a mezőnyre. A nap szökésében Valter Attila is benne volt, de az igazán nagyot Georg Steinhauser villantotta egy nagy szólóval. Az összetettben Tadej Pogačar még tovább növelte amúgy is megnyugtató előnyét, ami már közel nyolc perc.
Azt már régóta ismert volt, hogy a Cima Coppinak szánt Stelvio kimarad az útvonalból, de fél órával a keddi szakasz rajtja előtt még nem lehetett tudni, hogy milyen nap vár pontosan a Giro mezőnyére. Az RCS Sport az utolsó pillanatig kitartott a livignói kezdés mellett, pedig előző este mindenkinek tetszett az ötlet, hogy az Umbrailpass után, a völgyből rajtoljon el a 16. szakasz.

FOCI

Az angol válogatott kedden kihirdette a nyári Európa-bajnokságra készülő bő, 33 fős keretét. Gareth Southgate szövetségi kapitány még a bővített listára sem tette föl két korábban rendre behívott játékosát, Marcus Rashfordot és Jordan Hendersont. Az okok különbözőek, a döntés pedig szakmailag indokolható, a szakértő Paul Mersont mégis sokkolta Southgate választása.
Ezen a nyáron két válogatott tornát is rendeznek, ami fontos lesz a franciák számára: először az Európa-bajnokságot, majd rá pár hétre az olimpiát. Franciaország mindkét eseményen az esélyesek közé tartozik, így akár a duplázás is elképzelhető lenne. Csakhogy az olimpiai csapat összeállítása reménytelenül nehéz feladat, és messze nem csak Kylian Mbappé okoz fejtörést a stábnak.
picture

Kylian Mbappé szívesen játszana az olimpián, de nem rajta múlik a döntés - fotó: Miguel Medina

Fotó: AFP

Európa-liga - Az Atalanta fennállása legnagyobb sikerét érte el, miután Ademola Lookman mesterhármasával 3-0-ra legyőzte a Bayer Leverkusent a dublini Európa-liga-döntőben. Ezzel véget ért a német bajnokcsapat 51 meccse tartó, történelmi veretlenségi sorozata.
A hétvégén befejeződött az OTP Bank Liga 2023-24-es idénye. A Fradi lett a bajnok, a Paks volt az év meglepetéscsapata, míg búcsúzott az élvonaltól a Kisvárda és a Mezőkövesd.
A bajnokság intenzitásának növeléséhez fontos lenne, hogy legalább három-négy csapat képes legyen fölvenni a versenyt a Ferencvárossal - jelentette ki Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
Budapesten a Puskás Arénában rendezik a labdarúgó Bajnokok Ligája 2026-os döntőjét az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának szerdai döntése értelmében.

TENISZ

Szerdán eldőlt, a korábbi kétszeres döntős Dominic Thiem nem lesz ott a 2024-es francia nyílt teniszbajnokság főtábláján. Az osztrák teniszező a selejtező 2. fordulójában kapott ki a finn Otto Virtanentől, és mivel már korábban bejelentette, hogy a szezon végén befejezi pályafutását, a Roland Garros szervezői egy különleges búcsúünnepséggel készültek neki a pályán.
picture

Különleges ünnepséggel búcsúztatták el Dominic Thiemet a Roland Garroson - videó

Gálfi Dalma a második mérkőzését is megnyerte a francia nyílt teniszbajnokság selejtezőjében, így már csak egy sikerre van a főtáblától.
Babos Tímea két játszmában kikapott az ausztrál Astra Sharmától a salakpályás francia nyílt teniszbajnokság selejtezőjének második fordulójában, és nem jutott a főtáblára.

MÉG TÖBB SPORT

Neil Robertson számára csalódást hozott a 2023/2024-es snookerszezon lezárása, ugyanis a BBC szakkommentátoraként dolgozott a világbajnokság során, ahelyett, hogy maga is harcba szállhatott volna a győzelemért a Crucible Színházban. Az ausztrál sztár a fájdalmas történtek után keményen dolgozik annak érdekében, hogy a jövő szezonja sikeresebb legyen.
A Peugeot ügyvezetője nagyon határozott szavakkal jelezte a márka Endurance-világbajnokságon versenyző csapata felé, nem elégedett az eddig nyújtott teljesítménnyel. Linda Jackson úgy fogalmazott, a Peugeot-nak már a közeljövőben győzelemekért kell harcolnia ahhoz, hogy a márka vezetősége továbbra is lássa értelmét a WEC-projektbe történő invesztálásnak.
picture

Peugeot 9X8 (Fotó: Sjoerd van der Wal)

Fotó: Getty Images

Rendkívül egyoldalú döntőt vívott a Ferencváros és a Vasas a férfi vízilabda OB I-ben, előbb 13-7-re, majd 21-14-re nyert Nyéki Balázs csapata, amely az összes bajnoki mérkőzését behúzta a szezonban. Helyszíni tudósításunk a Margitszigetről Vigvári Vendel, Dušan Mandić és Konarik Ákos nyilatkozatával.
Ukrajna az Oroszországgal folytatott háború ellenére is küld sportolókból álló csapatot a párizsi olimpiára - jelentette be Kijevben Matvij Bidnij sportminiszter.
Újabb edzőmérkőzéssel, a szlovénok elleni zárt kapus találkozóval bővül a magyar női kézilabda-válogatott olimpia előtti felkészülési programja.
Női kézilabda NB I - A Ferencváros egy fordulóval az idény vége előtt bebiztosította bajnoki címét a női kézilabda NB I-ben, mivel szerdán 41-30-ra győzött a Vasas SC otthonában.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés