Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kecskeméti, debreceni és felcsúti fiatal rúgta be páros lábbal az NB I ajtaját a legutóbbi idényben

Rizmayer Bence

Frissítve 22/05/2024 - 18:03 GMT+2

Labdarúgó NB I - A hétvégén befejeződött az OTP Bank Liga 2023-24-es idénye. A Fradi lett a bajnok, a Paks volt az év meglepetéscsapata, míg búcsúzott az élvonaltól a Kisvárda és a Mezőkövesd.

Vajda Botond (Fotó: dvsc.hu)

Fotó: From Official Website

A mögöttünk hagyott szezonban rengeteg fiatal labdarúgó kapott lehetőséget, közülük többen azonnal alapemberek tudtak lenni csapatukban.
Szubjektív felsorolásunkban 3 olyan labdarúgót hoztunk, akiknek ez volt az áttörés éve, és a következő idényben még többet várhatunk tőlük.

Helmich Pál (Kecskemét)

A kecskeméti középpályás télen került az előző idény ezüstérmeséhez. Mondhatni tökéletes címerállata a KTE átigazolási politikájának Helmich, aki az NB III-as ESMTK-tól került az első osztályú együtteshez. A 19 éves játékos ősszel alig-alig kapott lehetőséget Pesterzsébeten.
Profilban és személyiségben viszont könnyen be tudott illeszkedni a csapatba, így alapember lett tavasszal. A Németországban született játékos 12 NB I-es bajnokin 2 gólig jutott első félévében és nem pótolta rosszul Szuhodovszki Somát.

Vajda Botond (Debrecen)

A Loki 20 esztendős szélsője kiváló szezont zárt, hiszen 21 mérkőzésen 5 gólig jutott - ebből kétszer a Fradi ellen volt eredményes. Főleg az idény második felében számított stabil kezdőnek Srdjan Blagojevic csapatában, de ezt remek teljesítménnyel hálálta meg.
Remekül tud cselezni - 1 az 1 elleni párharcokból 90 percre lebontva 5-öt átlagol, ami liga szinten kifejezetten jónak számít -, tükörszélsőként jól érvényesül, rendre jobb oldalról cselez befelé a bal lábára. Vajda Botond számára válogatott szinten is megnyíltak a kapuk, hiszen Szélesi Zoltán márciusban számított rá az U21-eseknél. Vajdát egyébként a minap megválasztották az év felfedezettjének az MLSZ RangAdó gáláján.
Csatlakozz az Eurosport Magyarország Viber-csatornájához!

Pécsi Ármin (Puskás Akadémia)

A felcsúti kapus is az idény második felében vált alapemberré csapatában. Kukacoskodás lenne azt állítani, hogy Hornyák Zsolt vele szerette volna "égetni" a fiatal perceket, Pécsi valóban rászolgált az első számú kapus pozíció kiérdemlésére.
16 bajnokin védett, 0.51 góltól mentette meg csapatát, ami az összevetésben top 10-be sorolja a bajnokság kapusai között - például Dibusz Dénest is megelőzi. Nem jön zavarba, ha el kell hagyni a vonalat egy-egy védés bemutatásához. Fényes jövő előtt áll a 19 éves hálóőr, akiről úgy vélekednek, előbb-utóbb a felnőtt válogatottnál is számításba jöhet. Az első NB I-es szerepvállalása ezt az állítást támasztja alá.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés