Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Csapattársa átadta neki a helyét az olimpián, arannyal hálálta meg

Eurosport Magyarország

Publikálva 13/02/2022 - 16:32 GMT+1

Peking 2022 - Az amerikai Erin Jackson diadalmaskodott a női gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyén vasárnap a pekingi téli olimpián. A mostani sikeréhez saját gyorsasága mellett elsősorban csapattársa, a Pekingbe 1000 és 1500 méteren is kijutott Brittany Bowe nagylelkűségére volt szüksége, aki önként lemondott a javára 500-as helyéről.

Csapattársa átadta neki a helyét az olimpián, arannyal hálálta meg

Amerikai győzelem a női gyorskorcsolyázók sprinttávján.
A 30 sprintert felvonultató viadal "alaphangját" a negyedik pár adta meg, melyben a japán Takagi Miho és az osztrák Vanessa Herzog egyaránt fantasztikus tempóban korcsolyázott. Előbbi 37.12 másodperccel az élre állt, utóbbi pedig 37.28-cal a második helyről várhatta a folytatást. Ezt követően sokáig nem változott az első kettő személye, majd a 13. párban az orosz Angelika Golikova 37.21-es idővel "befurakodott" a japán és az osztrák sportoló közé.
A következő futamban következett a világkupában vezető Jackson, aki már a rajttól nagyszerű tempót diktált, s végül nyolc századmásodperccel Takaginál is gyorsabbnak bizonyult. Mivel a zárófutamban nem tudtak nála jobb eredményt elérni, megnyerte az aranyérmet
A korábbi görkorcsolyázó - aki 2017-ben váltott sportágat - sikere a mostani szezon eredményei alapján papírformának is nevezhető, ugyanakkor egy ideig úgy tűnt, ott sem lehet a játékokon, mivel az amerikai válogatón nagyot hibázott és majdnem kicsúszott, eredménye pedig nem volt elég a kvalifikációhoz. A mostani sikeréhez saját gyorsasága mellett elsősorban csapattársa, a Pekingbe 1000 és 1500 méteren is kijutott Brittany Bowe nagylelkűségére volt szüksége, aki önként lemondott a javára 500-as helyéről. Aki kicsit bővebben szeretne erről olvasni, a háttértörténetről ebben a cikkben írtunk, a happy endről pedig ebben.

Eredmények:

Gyorskorcsolya, női 500 méter, olimpiai bajnok:
  • Erin Jackson (Egyesült Államok) 37.04 másodperc
  • 2. Takagi Miho (Japán) 37.12
  • 3. Angelika Golikova (Orosz Olimpiai Bizottság) 37.21
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés