Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

74 év után született ismét belga téli olimpiai aranyérem- videón a férfi és a női döntő

Eurosport Magyarország

Frissítve 19/02/2022 - 11:14 GMT+1

A férfi tömegrajtos verseny óriási hajrát hozott, végül a kétszeres Európa-bajnok Bart Swings benyúlással verte a két dél-koreait.

74 év után született ismét belga téli olimpiai aranyérem

A férfiaknál a belga Bart Swings, a nőknél Irene Schouten sikerét hozta szombaton a gyorskorcsolyázók tömegrajtos versenye a pekingi téli olimpián.

A négyszeres olimpiai bajnok holland Sven Kramer kétszer is megpróbált ellépni riválisaitól a férfiak döntőjében, ám nem engedte el a magas tempót korcsolyázó mezőny. Az esélyesek közül Swings gyűjtött pontokat a három részhajránál - egyszer második, egyszer harmadik lett -, ám így is maradt ereje a befutóra. Az utolsó kört a címvédő Lee Seung Hoon kezdte meg az élen, de a négy éve ezüstérmes Swings az utolsó méterekre tempót váltott és maga mögé utasította vetélytársait. A dél-koreai Lee végül a bronzérmet szerezte meg, miután honfitársa, CHUNG Jae Won kicsivel bár, de megelőzte őt.
A nőknél a címvédő Takagi Nana már az elődöntőből sem tudott továbblépni, miután a 16 körös táv utolsó kanyarjában az élen korcsolyázva elesett. Ugyanő csúszott el hasonlóképpen a csapatverseny utolsó kanyarjában is, ez akkor az aranyérmébe került a japán hármasnak.
A fináléban voltak ugyan szökési kísérletek - a mezőnytől eltempózva részhajrát nyert például a 49 esztendős, ötszörös olimpiai bajnok Claudia Pechstein -, de jelentős előnyt senki nem tudott kidolgozni. A hajrában az elsőségért Schouten és a kanadai Ivanie Blondin harcolt, végül a kínai fővárosban 3000 és 5000 méteren is diadalmaskodó Schouten külső ívről bizonyult jobbnak. A harmadik helyet az olasz Francesca Lollobrigida szerezte meg.
picture

Irene Schouten újabb aranyérmet szerzett, ezúttal a hölgyek tömegrajtos versenyét nyerte meg

Eredmények:
gyorskorcsolya, férfi tömegrajtos verseny, olimpiai bajnok:
1.Bart Swings (Belgium) 63 pont
2. CHUNG Jae Won (Koreai Köztársaság) 40
3. Lee Seung Hoon (Koreai Köztársaság) 20
gyorskorcsolya, női tömegrajtos verseny, olimpiai bajnok:
1.Irene Schouten (Hollandia) 60 pont
2. Ivanie Blondin (Kanada) 40
3. Francesca Lollobrigida (Olaszország) 20
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés