Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Megtörtént a csoda: ezt az oltári botrányt megúszta Amerika

Nagy Benjámin

Frissítve 10/01/2022 - 18:01 GMT+1

Hajszál választotta el őket, de végül az utolsó pillanatban közbelépett a gyerekkori barátnő, aki a nagyon szép gesztusával „ajándékozott” egy biztosnak tűnő olimpiai érmet a világ legjobbjának, na meg az amerikai sportnak. Mondjuk ettől még nem lehet szőnyeg alá söpörni a problémát.

Erin Jackson (t.v) og Brittany Bowe under kvaliken om en plass i de Olympiske leker.

Fotó: Getty Images

A tanulság: mindig tudd, hogy ki az igaz barátod!

Vasárnap beszámoltunk arról, hogy az 500 méteren világranglistavezető gyorskorcsolyázó, Erin Jackson lemaradhat a pekingi téli olimpiáról, miután hibázott az amerikai válogatón és nem sikerült a kerettagságot jelentő első két hely valamelyikén végeznie.
A mostani szezonban nyolcból négy világkupát nyerő 29 éves versenyző csak abban reménykedhetett, hogy a válogatón első helyen végző Brittany Bowe, vagy a második helyezett Kimi Goetz visszamondja a szereplését ezen a távon. „Elég furcsa lenne, ha itthon ülnék az olimpia alatt. Most csak annyit tehetek, hogy várok és ha valaki visszamondja a szereplést, akkor mehetek Pekingbe. Még nem adom fel a reményt, bár nagyon csalódott vagyok” – nyilatkozta a futamot követően.
Nos, a remény valóssággá vált, az 500 mellett az 1000 és 1500 méteren is győztes Bowe ugyanis bejelentette, hogy átadja a helyét gyerekkori barátnőjének.
Ez a helyes cselekedet. Nincs kétségem afelől, hogy ő ugyanezt megtenné értem. Megérdemelte a helyet, és megérdemli azt is, hogy velünk jöjjön Pekingbe
– mondta Bowe, aki hozzátette: amikor kapott egy sms-t a szövetségtől, hogy várják őt egy közös koccintásra a milwaukee-i jégcsarnokba, rosszul érezte magát.
picture

MILWAUKEE, WISCONSIN - JANUARY 07: Erin Jackson competes in the Women's 500 meter event during the 2022 U.S. Speedskating Long Track Olympic Trials at the Pettit National Ice Center on January 07, 2022 in Milwaukee, Wisconsin. (Photo by Stacy Revere/Getty

Fotó: Eurosport

„Nem tudtam volna Erin nélkül ünnepelni. Mielőtt közöltem a döntésemet a szövetséggel, felhívtam őt. Jóformán együtt nőttünk fel Floridában, és soha nem volt kérdés, hogy bármit megtennék, ha az olimpiai szerepléséről lenne szó. Tudom, hogy nagyon feszült állapotban korcsolyázott az utóbbi napokban, de a helyzet adott: lehetősége lesz arra, hogy érmet, remélhetőleg aranyat hozzon haza az olimpiáról. Megtiszteltetés számomra, hogy megadhatom neki ezt az esélyt. Erről szol a sport, erről szól az olimpia.”
Jackson nem akarta elhinni, amikor Bowe elmondta neki a hírt.
„Egyből elöntöttek az érzelmek. Csodálatos, hogy ilyet tesz értem, hihetetlenül hálás vagyok. Brittany fantasztikus ember, és tízszer boldogabban utazom Pekingbe, hiszen ő is ott lesz mellettem. Bármi is történjen, az első helyért megyek. Mindkettőnk számára fantasztikus lenne, ha a dobogó tetejére állhatnánk a versenyeinken, és megoszthatnánk a pillanatot egymással.”
Jackson lassan elkezdhet pakolni a bőröndjébe, hiszen az amerikai szövetség elfogadta Bowe visszalépését. Tegyük hozzá: muszáj volt nekik, mert ezzel megúsztak egy nagyon csúnyának ígérkező botrányt. A szakemberek és a szurkolók ugyanis (az utóbbi években nem először) méltatlankodni kezdtek, hogy ideje lenne eltörölni az eléggé elavult kvalifikációs szabályt, aminek értelmében csak egyetlenegy válogató dönt az olimpiai kerettagságról.
Mondjuk Bowe nagylelkűsége nem jelenti azt, hogy ez a probléma megszűnt volna…
Forrás: részben teamusa.org
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés