Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ez nem foci, itt nem csak a legutolsó eredmény számít – Alonso bevédte a felemás szezonjukat

Gecsei Dina

Frissítve 27/10/2023 - 19:37 GMT+2

Fernando Alonso szerint egyre sűrűbben fordul elő, hogy a Forma-1-ről is úgy beszélünk, mint a fociról, hogy már itt is „csak a legutóbbi eredmény számít”, pedig az ő első Aston Martinos évét egyszerűen nem lehet eszerint megítélni.

Fernando Alonso

Fotó: Getty Images

Kimondottan jól indult Fernando Alonso csapatváltása, az Aston Martin az idei első nyolc futamon hat dobogós helyezést hozott össze, úgy tűnt, a csapat a Red Bull legközelebbi kihívója lehet. Azonban a szezon felénél valami történt, míg a McLaren látványosan összekapta magát a Red Bull-ihlette fejlesztésével, az Aston remek mérlege romlani kezdett, ha a Lance Stroll-jelenségtől el is tekintünk, a világbajnok spanyol pilóta sem szerzett egynél több dobogós helyezést a júliusi Osztrák Nagydíj óta.
A „valami történt” dolog – ahogy az Aston is bevallotta – a csapat kissé félrement fejlesztéseit takarja, meg persze azt is, hogy azok között voltak, akiknek az első szárnyakkal is törődniük kellett az FIA rugalmas szárnyakra vonatkozó szigorítását követően.
Az Autosport/Motorsport.com megkérdezte a kétszeres bajnokot, hogy ez a külső szemlélő számára igencsak felemás szezon belülről is ilyen volt-e, Alonso elmondta, hogy szerinte nem erről van szó.
„Nem, úgy érzem, sokkal egységesebb, kiegyensúlyozottabb szezon volt ez, nem olyan, mint ami az eredményekből látszik” – mondta a mexikói versenyhétvégét megelőző sajtótájékoztatón. „A hullámhegyek és hullámvölgyek között mi mindig valamiféle egyensúlyban voltunk, mindig nagyon figyeltünk az autó teljesítményére és arra, hogy csapatként egyre jobbak legyünk."
picture

Fernando Alonso (Aston Martin)

Fotó: Getty Images

"Két éve ez a szervezet még csak 250 emberből állt, ezzel szemben most mindössze néhány pontra vagyunk a konstruktőri bajnokságban a topcsapatoktól, ráadásul úgy, hogy idén többször is belekóstolhattunk abba, milyen érzés a dobogón állni.”
„Van egy új gyárunk is, sok új ember érkezett a csapathoz, és nagyjából kétszáz ponttal többünk van, mint tavaly volt. Szóval ez egy hihetetlen 2023-as szezon volt az Aston Martin számára” – tette hozzá Alonso.
„Tudom, egyre inkább kezdünk mi is a focira hasonlítani, úgy tűnik, itt is csak a legutolsó eredmény az, ami számít. De akkor sem felejthetjük el, honnan jöttünk, és miről szól ez a projekt. Úgyhogy én rendkívül büszke vagyok a szezon eddigi részére.”
Alonso azt is elmondta, hogy a 2023-as év utolsó négy futamán mi lesz számukra a cél: „Az, hogy a hátralévő versenyeken a legjobb helyen végezzünk, és legalább még egyszer megízlelhessük a dobogó ízét.”
„Úgy gondolom, az ideinél sokkal magabiztosabban vágunk majd bele 2024-be" – tette még hozzá. „Az előző télnek is csak úgy vágtunk neki, hogy a nehéz 2022-es év után tudjuk, hogy jó irányba halad a projekt.
Ennek ellenére sok mindent megtanultunk a szezon során - sok mindent a pályán kívül is, például az év közbeni fejlesztésekről és arról, milyen irányba kell haladni ezekkel a fejlesztésekkel. Ez egy nagyon fontos szezon volt számunkra, és ez nem csak az eredményekről szól, hanem arról is, hogy egy harcos, versenyzői mentalitást szerezzünk magunknak a jövőre nézve.”
Ez egy nagyon fontos szezon volt, én pedig kimondottan büszke és boldog vagyok.
- tette hozzá.
Forrás: autosport.com

Már Viberen is megtaláltok minket! Csatlakozzatok a csatornánkhoz, ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb tartalmainkról!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés